Samsung Galaxy Watch Ultra – stvoren da pomjera granice

Samsung Galaxy Watch Ultra je najnoviji pametni sat koji se ističe vrhunskim specifikacijama i funkcionalnostima.

Ovaj izuzetni uređaj pomjera granice na kopnu, u vodi ili u vazduhu, a kombinuje impresivan dizajn, napredne funkcije i nevjerovatnu izdržljivost. Pored toga, ima Galaxy AI podršku u raznim funkcijama. 

Optimalnih dimenzija (47.4 x 47.4 mm x 12.1 mm) i sa kućištem od titanijuma sa safirnim kristalima na prednjoj i zadnjoj strani, Samsung Galaxy Watch Ultra izgleda veoma atraktivno, sa blagim omažom retro dizajnu. Međutim, glavna karakteristika ovog kućišta je njegova otpornost na udarce zbog titanijuma koji se koristi u vazduhoplovstvu i safirnog stakla velike čvrstine.

Opremljen je ekranom od 1,92-inča sa LTPO OLED tehnologijom i sa rezolucijom 502 x 410 piksela. Always-on prikaz omogućava da uvijek vidite vrijeme i sve druge informacije kada pogledate na sat, a doprinos tome daje maksimalna svjetlina od 3000 nita.

Za ispunjavanje svih zadataka, performanse i brzinu, pobrinuće se Android Wear OS 4 u kombinaciji sa One UI Watch 5. Unutar procesora je čipset Exynos (3 nm), a rad podržavaju 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

Izvor fotografije: Samsung.com

Samsung Galaxy Watch Ultra je vodootporan i sertifikovan za boravak na do 100 metara dubine, što ga čini idealnim za plivanje i ronjenje. Izvan vode ovaj sat može da izdrži toplotu do 55°C i da normalno funkcioniše na nadmorskoj visini od 9000 m. Najviša planina na svijetu visoka je 8.848 metara.

Svi koji su skloni avanturama treba da znaju da sat posjeduje sistem za pomoć u nepredviđenim situacijama u prirodi. Može da aktivira sirenu koja se čuje 180 metara okolo ili uputi SOS poziv ako detektuje pad.

Među senzorima nalazi se bioaktivni senzor koji uz pomoć Galaxy AI tehnologije pruža uvid u tjelesne performanse. Tu su i akcelometar, pulsmetar, barometar, kompas, SpO2, VO2max i termometar (za tijelo i vodu).

Sa drugim uređajima povezuje se pomoću Wi-Fi, Bluetooth 5.4 i NFC tehnologija. Baterija kapaciteta 590 mAh omogućava bežično punjenje.

Sveukupno, Samsung Galaxy Watch Ultra je uređaj koji pomjera granice u tehnologiji pametnih satova. Bez obzira da li ste sportista, avanturista ili vam treba poslovno, ovaj pametni sat će vas oduševiti izdržljivošću i mogućnostima.

Više informacija o ovom satu, koji je Samsung predstavio ovog ljeta i koji u m:tel-u možete platiti na rate bez kamate potražite na www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.