Samsung Galaxy A52 će biti vodootporan

Najavljeni model telefona Galaxy A52 iz kompanije Samsung je redovna tema spekulacija koje se objavljuju svakodnevno protekla dva mjeseca. Prema posljednjoj, ovaj uređaj će biti vodootporan.

Ove informacije je potvrdio i jedan od predstavnika kompanije, Evan Blas, koji je objavio i oficijalni tizer koji potvrđuje da novi uređaj ima IP67 sertifikat.

Galaxy A52 će biti prvi Samsung-ov telefon srednjeg ranga još od 2017. godine, a sam telefon bi, pored vodootpornosti, trebalo da ima još niz zaštitnih kompontenti i faktora.

Korisnici su tokom protekle četiri godine mogli vidjeti skoro 50 novih dodataka Galaxy A porodici, ali nijedan od njih nije imao neki od IP sertifikata.

Novi tizer takođe potvrđuje da će uređaj imati quad-cam setap objektiva na poleđini i Infinity-O panel. Najavljen je i sistem skenera otiska prsta koji će se nalaziti ispod ravnog ekrana. Ipak, ove specifikacije stručnjaci su opisali kao ne tako nove za telefone srednjeg ranga kakvi se mogu vidjeti kod konkurencije.

Zahvaljujući drugim izvorima iz ove kompanije, očekuje se da će novi Galaxy A52 pokretati Snapdragon 750G čipset te baterija snage od 4.500 mAh, uz 15W brzi ulaz za punjač.