Samsung će fleksibilni displej koristiti i na tablet uređajima

Samsung je nedavno patentirao Galaxy tablet sa savitljivim displejom.

Iako o fleksibilnim ekranima još uvijek više čitamo nego što imamo priliku da ih i koristimo, sudeći prema tendencijama na tržištu smart uređaja – nije daleko budućnost u kojoj će njihova upotreba postati sasvim prirodna.

A tendencije su takve da se broj patenata telefona i tableta sa savitljivim displejom povećava iz mjeseca u mjesec. Nakon što je na svjetsko tržište plasirao prvi takav telefon, kako otkriva sajt LetsGoDigital, Samsung je nedavno prijavio i patent za savitljivi Galaxy tablet, pa će možda biti prvi u toj utrci.

Naravno, na osnovu ove informacije ne može se tvrditi kako kompanija trenutno zasigurno razvija sličan proizvod. Ali, budući da je Samsung uložio stotine miliona dolara u razvoj savitljive AMOLED tehnologije, ovaj potez čini se i više nego logičnim.

Veći ekran koji se savija po sredini omogućiće da se tablet koristi po ugledu na laptop – to jest da donji dio ekrana služi kao tastatura. A koje će još karakteristike krasiti ovaj uređaj, koji željno iščekujemo, znaćemo tek kada se zvanično oglase iz kompanije.