Samsung 10. avgusta predstavlja nove uređaje, među njima i Galaxy Z Fold4 i Flip4

Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 su najiščekivaniji uređaji od nekoliko njih koliko Samsung planira da predstavi 10. avgusta.

O tome kako je teklo otkrivanje karakteristika ova dva modela mogli ste čitati i ranije na ovoj stranici. Sada su se pojavili renderi koji pokazuju njihov detaljniji izgled.

Na renderima se vidi da se dizajn gotovo ne razlikuje od Galaxy Z Fold3 – skener otiska prsta je bočno postavljen na desnoj šini, taster za kontrolu jačine zvuka je iznad njega, dok se na gornjoj lijevoj strani nalazi SIM kućište.

Druga slika pokazuje da Galaxy Z Flip4 dolazi u sivoj, ljubičastoj, zlatnoj i svijetlo plavoj boji. Opet, izgleda da nema velike razlike u izgledu u odnosu na Galaxy Z Flip3.

Ono što do sada znamo je da će oba telefona dobiti novi Snapdragon 8+ Gen 1 čipset. Očekuje se da će Galaxy Z Fol4 imati bolje kamere – 50 MP široku, 12 MP ultraširoku i 10 MP telefoto, kao i spoljašnju selfie kameru od 10 MP i kameru ispod ekrana od 16 MP iznutra.

Što se tiče Galaxy Z Flip4, očekuje se manje-više isti ekran i kamere, ali povećanju kapaciteta baterije nikad kraja – sada se najavljuje da će baterija imati 3.800 ili 3.900 mAh, i da će podržavati brzinu punjenja od 25 W.

Samsung bi tokom ovog događaja trebalo da predstavi i set bežičnih slušalica.