Renderi otkrili izgled telefona Samsung Galaxy Z Flip 5

Novi renderi otkrili su izgled nadolazećeg sklopivog telefona Samsung Galaxy Z Flip 5. Najočiglednija novina tiče se spoljašnjeg ekrana, koji bi trebao biti mnogo veći nego na prethodnim modelima.

Fotografije koje je u saradnji s MediaPeanut-om objavio OnLeaks pokazuju da je spoljašnji ekran uređaja koji bi ovog ljeta trebao biti predstavljen veličinom vrlo blizu ekrana telefona Oppo N2 Flip, koji je dijagonale 3,26 inča.

Tipsteri navode da bi ekran telefona Samsung Galaxy Z Flip 5 mogao biti čak i veći, dijagonale 3,4 inča. Ako bude tako, spoljašnji ekran modela Flip 5 biće zaista mnogo veći od onoga na njegovom prethodniku, uređaju Flip 4, koji je dijagonale 1,9 inča.

Takođe, renderi pokazuju da je na novom modelu drugačiji raspored kamera nego na telefonu Flip 4. Naime, Samsung Galaxy Z Flip 5 bi trebao imati horizontalno postavljene kamere, dok su na prethodnom modelu pozicionirane vertikalno. Očekivano, novi uređaj bi trebao imati i poboljšanu šarku, jer je cilj kompanija da ona bude što manje upadljiva i da se smanji razmak između polovina telefona.

Što se tiče ostalih karakteristika, za sada je poznato da će Galaxy Z Flip 5 pokretati procesor Snapdragon 8 Gen 2, te da će imati još moćniji sistem kamera, sa većim glavnim senzorom.

Ovaj, kao i telefon Samsung Galaxy Z Fold 5, trebali bi biti predstavljeni krajem jula, a nema sumnje da ćemo do tada saznati još informacija o ovim Samsung-ovim sklopivim telefonima.

Podsjećamo, Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.