Render otkrio dizajn telefona Motorola Moto G13

Motorola Moto G13 je dobio NBTC sertifikat ranije ovog mjeseca, ali još uvijek ne znamo kada će uređaj biti ozvaničen.

I dok čekamo više detalja o Moto G13 od Motorola-e, render se pojavio onlajn i otkrio dizajn uređaja.

Sajt MySmartPrice objavio je da Motorola Moto G13 ima displej sa centriranim izrezom za kameru, a sa zadnje strane je pravougaono ostrvo za kameru u koji se smješten LED blic sa dvije kamere. Uz render, procurile su i informacije koje otkrivaju da primarna kamera ima senzor od 50 MP.

Nova Motorola sa desne stranke ima tastere za podešavanje jačine zvuka i jedan za startanje telefona. S donje strane je USB C port između ulaza za slušalice i malog otvora za zvučnik. Izvor nije otkrio koji CPU procesor će telefon imati, ali taj segment može da se očekuje uskoro.

Moto G13 je primijećen na nekoliko sajtova za sertifikaciju. Na sajtu Biroa za indijske standarde (BIS), zajedno sa NBTC (National Broadcasting and Telecommunications Council Committee – Tajland), što takođe sugeriše skoro lansiranje.

Uređaj je, takođe, primijećen na FCC (Federal Communications Commission – SAD) i TDRA (Telecommunications and Digital Government Regulatory Authority – UAE) sajtovima pod brojem XT2331-3. Listing je otkrio da će telefon imati bateriju od 5000mAh i podržavati brzo punjenje od 20 W.

Telefon koji je već dostupan u Kini trebalo bi da bude dostupan globalno u godini koja dolazi i da bude najpristupačniji smartfon u budget kategoriji.