Redmi 10 stiže sa kamerom od 50 MP

Pametni telefon Redmi 10 slučajno je procurio na jednom sajtu u Singapuru. Web stranica trenutno ima problema s prikazivanjem popisa, ali druge web stranice uspjele su prikupiti sve podatke poput specifikacija i službenih fotografija.

Telefon će imati četiri kamere sa zadnje strane, a glavna će imati senzor od 50 MP. Takođe će doći sa dizajnom koji je predstavio Mi 10 Ultra.

Redmi 10 će pokretati nedavno najavljeni čipset Helio G88 kompanije Mediatek. Ima osmojezgreni CPU, s dvije Cortex-A75 jedinice koje rade na 2,0 GHz. Uređaj će se prodavati u Singapuru sa 6 GB RAM -a i 128 GB prostora za memoriju.

Naprijed imamo 6,5 -inčni LCD ekran s Full HD+ rezolucijom i osvježavanjem od 90Hz. U sredini se nalazi rupa za kameru od 8 megapiksela, a ispod ploče nema otisaka prstiju i sada se nalazi ispod dijela za uključivanje, što je nadogradnja u odnosu na Redmi 9 i njegov senzor postavljen nazad.

Glavna kamera na zadnjoj strani biće popraćena ultra širokom kamerom od 8 megapiksela i dvije od 2 MP za makro snimke i bolje portretne fotografije. Ostale specifikacije uključuju MIUI 12 na početku Androida 11, bateriju od 5.000 mAh s brzim punjenjem od 18 W i audio priključak od 3,5 mm.

Nema još zvaničnog datuma lansiranja, ali kada stigne, biće dostupan u sivoj, bijeloj i plavoj boji.