Redmi 10 Power je ogrnut kožom

Pametni telefon kompanije Xiaomi – Redmi 10 Power, koji je po specifikacijama dosta sličan osnovnom modelu, izgledom se, ipak, jako razlikuje.

Naime, ovaj uređaj, koji dolazi u bojama Sporty Orange i Power Black, ogrnut je kožom. Ta kožna tekstura daje mu dozu elegancije i ozbiljnosti.

Iako, prema ocjeni stručnjaka, Redmi 10 izgleda modernije i moćnije, Redmi 10 Power će ga prestići cjenovno. Prema navodima sa portala GSMArena, cijena Redmi 10 Power će se kretati od 180 evra, dok je Redmi 10 (6/128 GB) nešto jeftiniji.

Što se tiče karakteristika, Power model donosi 6.7-inčni IPS LCD ekran 720p rezolucije sa Gorilla Glass 3 zaštitom, a pokreće ga Snapdragon 680 čip sa kombinacijom od 8 GB RAM-a i 128 GB proširive interne memorije. I ovaj model koristi MIUI 13 baziran na Androidu 11.

Zadnje kamere se fizički razlikuju na osnovnom i naprednijem modelu. Naime, na zadnjoj strani modela Redmi 10 Power smještena je dvostruka kamera sa 50 MP primarnim i 2 MP senzorom dubine, dok selfie kamera posjeduje 5 MP senzor. Oba modela imaju dolazi bateriju od 6.000 mAh sa podrškom za punjenje od 18 W.

Sudeći prema najavama, Power model će prvo biti dostupan u Indiji, a šuška se da bi se na globalnom tržištu mogao naći pod nazivom Poco C40.