Reddit će plaćati najaktivnije korisnike

Najaktivniji korisnici Reddit-a moći će dobro da unovče sadržaj koji objavljuju.

Kako je najavljeno iz platforme, Reddit će omogućiti korisnicima da virtuelno zlato pretvaraju u pravi novac u okviru novog “Contributor Programa”. Dakle, uvodi se novi način nagrađivanja za objave ili komentare tako što se eliminišu Reddit novčići u korist zlata.

Reddit Gold je ključni dio “Contributor programa”. Prema novom sistemu, čije pogodnosti trenutno mogu da koriste samo punoljetni korisnici u SAD-u, nudi se više opcija za otkup zlata.

Naravno, status “standardnog korisnika”, koji će moći zarađivati 90 centi za dodijeljeno zlato, dok će najuspješniji dobijati 1 dolar, mogu dobiti samo oni koji imaju dobru reputaciju i ispunjavaju sve potrebne uslove.

Zlato se može dodijeliti objavama i komentarima, osim ako uključuju seksualni sadržaj, sadržaj s eksplicitnim nasiljem ili sadrže određene teme za odrasle (alkohol, kockanje…). Osim toga, zlato se ne može dodijeliti za sadržaj objavljen u zajednici Not Safe for Work (NSFW).

Svi korisnici koji ispunjavaju uslove vremenom će dobiti opciju za pridruživanje pod nazivom “Verifikujte se da biste počeli da zarađujete”. Nakon što ispune taj uslov dobijaju mogućnost zarade.