Recenzija: Knights of Pen and Paper 3

Knights of Pen and Paper 3 je avantura sa elementima RPG-a u kojoj igrači preuzimaju ulogu grupe koja kreće na putovanje. Igra je najavljena tokom Paradox Announcement Show-a 6. marta ove godine, a puštena je u prodaju 7. marta.

Iako igra ima potencijal, trenutno je nedovršena i nedostaju joj neophodni elementi da bi privukla posvećenu bazu igrača, pišu recenzenti na Goodgame.hr.

Prvi dio igre je dostupan samo na mobilnim uređajima, kao i drugi dio, a poboljšana verzija prve igre se može igrati na računaru. Iako igra ima puno potencijala, ima nedostatke u nekoliko ključnih oblasti.

Jedan od najvećih problema sa igrom je njen sistem borbe. Iako je turn-based i uključuje upravljanje grupom likova sa različitim klasama, nedostaje joj dubina i kompleksnost. Svaka klasa ima četiri aktivne vještine i jednu pasivnu vještinu, koje se mogu koristiti u borbi. Međutim, igra ne prikazuje koliko zdravlja neprijatelji imaju, već samo njihovu traku zdravlja, što otežava procjenu koliko štete nanosite. Takođe, igra se oslanja na slučajni mehanizam brzine da odredi koji lik prvi ide u borbu, što čini da se osjeća kao da sreća igra veću ulogu nego strategija.

Uprkos ovim manama, igra ima i neke dobre karakteristike. Klase likova su raznolike i interesantne, a svaka od njih nudi jedinstveni stil igre i set vještina. Kako napredujete kroz zadatke, možete otključati nove klase, što održava nivo svježine i angažmana u igri. Možete igrati kao varvarin, bard, sveštenik, lovac, templar, čarobnjak, tehnomancer, paladin, razbojnik, šaman, ratnik, ninja, majstor, gladiator, čuvar, inkvizitor, lich, mistik, gusar, prorok ili spiritwalker, a svaki od njih ima svoje snage i slabosti.

Igra, takođe, ima sistem koji vam omogućava da stvarate i nadograđujete oružje, oklop i druge predmete. Pored toga, igra ima sistem inventara u kojem možete skladištiti predmete i koristiti ih u borbi kako biste stekli prednost nad neprijateljima.

Sve u svemu, Knights of Pen and Paper 3 ima izvjestan potencijal, ali je trenutno sputan zbog slabog sistema borbe i sveukupnih nedostataka koji odaju utisak da igri fali usklađenosti. Međutim, ako ste ljubitelj RPG-ova i tražite nešto novo za igranje, možda bi bilo vrijedno da sami provjeriti.