Recenzija: Garfield Lasagna Party

Garfield Lasagna Party je jednostavna igra prvenstveno namijenjena za djecu.

Igra je lišena slojevitih i izazovnih aspekata koji su ponekad karakteristični za žanr, ali zabava je zagarantovana. Glavni likovi su Garfield i Odie, poznati iz crtanog filma i stripa, a sa njima su Arlene i Nermala. Oni zajedno idu kroz igru za koju su predviđena četiri igrača, ali ako ih nema dovoljno, nekim likovima upravljaće AI.

Igra se tako što bacate kocku i dobijate određeni broj koraka na ploči. Kad stanete na određeno polje aktivira se nagrada ili kazna. Cilj je da vaš lik na kraju igre (svakog turn-a) ima najviše lazanja, a njih dobijate pobjedama u mini igrama koje se pokreću nakon svakog turn-a.

Goodgame.hr komentariše da je problematično nastojanje da se svi koji učestvuju učine pobjednicima, pa se lazanje dobijaju i na druge, nasumične načine pomoću bonusa, čak i ako ne pobjeđujete u mini igrama.

Osim lazanja, tu su drugi oblici hrane (hot dog, hamburger, kore od banane) koje možete iskoristiti za svoj napredak ili da zagorčate život protivnicima, ali je sve pomalo zbunjujuće.

Lasagna party ima 32 mini igre. Mnoge od igara su kopije nekih prijašnjih mini igara, od sjeckanja pizze do plesanja. Ko se nije susreo sa board igrama i nije igrao Mario party, svakako bi mogao naći nešto za sebe, a za mnogu djecu ovo će biti zabavno iskustvo, samo je pitanje koliko dugo.

Igru su razvili studiji Balio Studio i VetaSoft, a izdavač je Microïds. Može se igrati na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch.