Recenzija: Dead Island 2


Nakon što je nekoliko godina bio u razvoju, konačno je izašao treći Dead Island. Originalna igra izdata je davne 2011. godine. Zatim, 2013. godine, izlazi Dead Island: Riptide.

Sada smo dobili “dvojku”, odnosno treći nastavak.

Dead Island 2 je prošao kroz tri razvojna studija i strmovit put prepun odgađanja. Konačno, 2019. godine, nakon punih sedam godina razvojnog pakla, igra je povjerena Dambuster Studios-u, koji ju je konačno uspio odvući do samog cilja, objavio je Goodgame.hr.

Dead Island 2 dosta podsjeća na originalnu igru. Međutim, radi se o samostalnom naslovu smještenom u potpuno drugo vremensko razdoblje.

Na samom početku možete birati između šestoro protagonista. Svaki od njih ima posebne vještine i ističe se u nečemu drugom. Pošto je ovo RPG igra, vještine i sposobnosti imaće glavnu ulogu tokom avanture i biće vrlo bitne za ubijanje različitih zombija.

Dead Island 2 ima puno toga ponuditi igračima, ali i neke nedostatke – loše strane koje bi mogle pokvariti zabavu. Jedna od najvećih prednosti igre Dead Island 2 je zabavan način ubijanja zombija. Igrači mogu birati između širokog izbora oružja i kreativnih načina kako bi eliminisali zombije, što može biti jako zabavno. Takođe, igra ima deset različitih regija za istraživanje, pa ovo dodaje malo više raznolikosti i avanture.

Glavni questovi mogu trajati oko 20 sati, što je prilično dugo vrijeme za igranje. Tokom igranja, igrači će imati RPG elemente kao što su izbor karata i nadogradnja oružja. To znači da će igrači imati veću kontrolu nad oružjem i opremom, što poboljšava gameplay.

Grafika i optimizacija su, takođe, vrlo dobre. Slika je čista i jasna, što omogućuje bolje iskustvo igranja. Igra ima veliki izbor oružja, pa igrači imaju još više različitih načina da ubijaju zombije.

Dead Island 2, takođe, ima multiplayer način igre koji omogućuje igračima da se takmiče jedni protiv drugih, što je još jedan plus za igru. Međutim, ima i neke nedostatke. Priča i narativ igre su loše napisani, što može biti frustrirajuće za igrače. Iako je igra dodala RPG elemente, nadogradnja s levelima nije dobro osmišljena.

Takođe, igra se dosta oslanja na stariji dio serijala i nema baš epohalnih velikih promjena i to može biti nezadovoljavajuće za one koji traže nešto novo. Limitiranost mjesta u geografiji igre je, takođe, minus i igračima ograničava mogućnost da istraže sve što žele.