Realme testira tehnologiju punjenja od 300 W

Tehnološki giganti ne prestaju da pomjeraju granice, te je sada iz Realme-a potvrđeno da testiraju brzo punjenje baterija pametnih telefona od 300 W.

Naime, iz kompanije navode da je ova mogućnost u fazi testiranja, te da se očekuje se da će potpuno napuniti bateriju pametnog telefona za manje od pet minuta.

Tu vijest je potvrdio Francis Wong, voditelj marketinga u Realme-u.

Xiaomi je već demonstrirao tehnologiju brzog punjenja od 300 W koja može u potpunosti napuniti telefon za pet minuta. Korištena je demo verzija Redmi pametnog telefona sa baterijom od 4100 mAh. Ali, to je bilo prošle godine. Zanimljivo će biti vidjeti koji pametni telefon će stići na tržišta sa baterijom koja se puni za manje od 5 minuta.

Podsjetićemo da Realme-ov pametni telefon GT Neo 5 već ima podršku za 240-vatno brzo punjenje te se njegova baterija od 0 do 100 napuni za manje od 10 minuta. Pomenuti model predstavljen je u februaru prošle godine, a navodno bi nadolazeći GT Neo 7 trebao stići sa novom tehnologijom brzog punjenja od 300 W.

Ko će prvi lansirati uređaj koji sa tehnologijom brzog punjenja od 300 W, Realme ili Xiaomi, ostaje da vidimo. U svakom slučaju, pred nama su uzbudljivi mjeseci i godine.