Realme GT Neo 4 pokretaće najbrži procesor  

Kompanija Realme narednog mjeseca trebala bi lansirati pametni telefon Realme GT Neo 4, koji će pokretati najbrži procesor – Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.

Iako se spekulisalo da će ovaj model posjedovati nešto slabiji Dimensity 8200 čipset, posljednje informacije koje cure iz kompanije demantuju te navode. Realme se, navodno, ipak odlučio za sjajni Snapdragon 8+ Gen 1. Uređaj bi trebao imati fleksibilan AMOLED ekran sa rezolucijom od 1220p, što je negdje između FHD i QHD rezolucije.

Takođe, izvori bliski kompaniji najavljuju da će imati brzinu osvježavanja od 120Hz. Što se tiče baterije, telefon će ponuditi brzinu punjenja od 100 W. Podsjećamo, model GT Neo 3 imao je mogućnost punjenja od 80W i 150W.

Još uvijek nije poznato kakve će biti kamere, ali ako se osvrnemo na druge modele ove kompanije, Realme GT Neo 4 trebao bi imati kvalitetne senzore. Inače, Realme GT Neo seriju krasi neobičan, upečatljiv dizajn, pa se očekuje da će i novi model biti jednako atraktivan.

Kako Digital Chat Station navodi, Realme GT Neo 4 trebao bi biti konkurent Xiaomi Redmi K60 modelu, koji takođe još uvijek nije predstavljen.

S obzirom na to da kompanija Realme još uvijek nije ništa zvanično saopštila o telefonu Realme GT Neo 4, moguće je da tokom njegovog predstavljanja čujemo neke sasvim drugačije informacije.