Realme GT 2 Pro uskoro dostupan u Evropi

Realme GT 2 Pro prodat je prvog dana u 100.000 primjeraka u Kini, a sada očekujemo da će telefon biti lansiran širom svijeta.

Za novi model telefona kompanije RealmeGT 2 Pro, kažu da je najpremijum linija flagship modela do sada. Dizajniran je tako da je zadnja strana mobilnog telefona napravljena od bio-polimera, što ga čini najsamoodrživijim telefonom. Njegov ugljenični otisak je na ovaj način smanjen za 35%. Ovakav “koncept papirne umjetnosti” održiviji je u poređenju sa uobičajenim dizajnom od stakla ili metala.

Kompanija je kupcima ponudila Realme GT 2 Pro u četiri završne obrade: Paper White i Paper Green – rezervisan za Master Edition verziju telefona – dok Titanium Blue i Steel Black služe kao dvije standardne boje.


Realme je potvrdio da GT 2 Pro dolazi sa novim Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom, koji je lansiran krajem novembra prošle godine. Kada je u pitanju radna memorija, ovaj model dolazi sa 6 GB, 8 GB i 12 GB RAM-a te 128 GB, odnosno 256 GB UFS 3.1 prostora za unutrašnju pohranu. Telefon radi sa Androidom 11 i Realme UI 2.0.

Kada je u pitanju ekran, GT 2 Pro posjeduje AMOLED ekran dijagonale 6,6“, Full HD + rezolucije. Proizvođač ekrana je Samsung, a maksimalna svjetlina iznosi 1400 nita, dok je stopa osvježavanja ekrana visokih 120 Hz.

Zadnju trostruku kameru predvodi 50Mp Sony IMX766 glavni senzor, sa optičkom stabilizacijom slike. Druga kamera je ultraširoka od 50Mp i ima vidno polje od 150°. Iz kompanije naglašavaju da je ovo najšira ultra-široka kamera na bilo kom do proizvedenom pametnom telefonu.


Realme GT 2 Pro trenutno je moguće kupiti online po cijeni od $894.99 za model sa 8 GB radne memorije. Datum lansiranja ovog pametnog telefona za Evropu i ostatak svijeta kompanija još nije zvanično objavila.