Realme 9 Pro+ će imati opciju praćenje rada srca

Nadolazeći modeli srednje klase Realme telefona uskoro bi mogli biti predstavljeni javnosti. Jeste li spremni za 9 Pro i 9 Pro+ modele?

Realme je nedavno lansirao 9i, a 15. februara bi trebalo da uslijedi predstavljanje modela 9 Pro i 9 Pro+. Radi se o vrlo zanimljivim telefonima srednje klase, o kojima smo i ranije pisali.

Iz kompanije za sada nisu naveli detalje o svim specifikacijama ovih modela, niti je potvrđen datume njihovog lansiranja, ali je poznata jedna nova zanimljiva funkcija. O njoj je na Twitter-u pisao Madhav Sheth, potpredsjednik Realme-a i predsjednik Realme International Business Group.

Naime, Realme premijerno ugrađuje senzor brzine otkucaja srca za mjerenje pulsa. Video snimak pokazuje da će Pro+ model koristiti svoj skener otiska prsta na ekranu za mjerenje srčanog ritma. Ipak, iz kompanije savjetuju korisnicima da tako dobijene podatke ne treba koristiti za dijagnostiku ili liječenje.

Ranije je potvrđeno da će ovaj model pokretati Dimensity 920 procesor i da će to biti prvi uređaj koji dolazi s ovim čipom u Evropu.