RCS poruke ćete moći izmijeniti nakon slanja

RCS poruke dobijaju mogućnost uređivanja nakon slanja, što će korisnicima Android telefona koji koriste ovu uslugu poboljšati kvalitet komunikacije.

Nova fukcija najavljena je zajedno sa brojnim novim Android opcijama. Korisnicima RCS poruka biće omogućeno da izmijene tekst u roku od 15 minuta nakon slanja.

Da bi editovali tekst, korisnici će morati da dodirnu i dugo drže poslati sadržaj, te da dodirnu ikonu olovke i tada će se pojaviti mogućnost ponovnog pisanja teksta.

Google-ova nova funkcija vrlo je slična onoj koja je već dostupna u Apple-ovom iMessage-u kao i u aplikacijama za chat poput WhatsApp-a i Messenger-a.

Ova funkcija je itekako korisna jer omogućava brzo i jednostavno ispravljanje grešaka, koje ponekad, iako slučajne, korisnicima mogu zadati ozbiljne glavobolje. Ova nova opcija neće biti dostupna za SMS i MMS poruke.

Podsjećamo, Google je osmislio RCS poruke (Rich Communication Services) i trenutno su dostupne korisnicima Android uređaja, a najavljeno je da će stići i na iPhone. Aktiviraju se u podešavanjima SMS-a i trebale bi naslijediti ovaj, sada već pomalo i zastario, način razmjene poruka.