Radujmo se praznicima uz m:tel IPTV

Nakon novogodišnjih praznika, programski sadržaji biće prilagođeni obilježivanju porodičnih svetkovina, a neće izostati ni bogat filmski i serijski program.

Srpska pravoslavna crkva i vjernici slave Badnji dan 6. januara. Službama u pravoslavnim hramovima, nalagnjem badnjaka i pijukanjem najavljuje se rođenje Isusa Hrista i najradosniji praznik – Božić. Brojni javni televizijski servisi i komercijalne TV stanice, tradicionalno 7. januara, prilagodiće programske šeme obilježavanja najradosnijeg praznika porodičnog okupljanja, Božića.

Od ostalih TV sadržaja izdvajamo:

Na televiziji Republike Srpske, na Božić, 7. januara 2023. godine od 20.15 časova možete pogledati film “Božji čovjek”, biografsku dramu sa Miki Rurkeom u glavnoj ulozi.

Život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke bio je praćen progonima i gonjenjem. Sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je podređeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevet. Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voljeli, Nektarije se prepustio tome da njegova vjera u Boga bude najbolja odbrana.

 

U dane praznika TV kanal Pink Action nam preporučuje akcioni triler “Tražen”, u nedjelju, 8. januara 2023. godine u udarnom terminu u 21.00 časova.

Jedno od najugodnijih iznenađenja filmske ponude svijevremeno je bio film “Tražen” rusko – kazahstanskog režisera Timura Bekmambetova. Nastao prema popularnoj strip noveli pisca Marka Milera, ujedno je i njegov prvi film na engleskom jeziku. Karakterišu ga, između ostalog, ekstravagancija i bogati audio-vizuelni efekti.

 

Seriju od četiri epizode “Dara iz Jasenovca”, počev od 9. januara 2023. godine u terminu od 20.15 časova možete pratiti na Televiziji Republike Srpske i Superstar TV.

Režija: Predrag Antonijević Scenario: Nataša Drakulić

Uloge: Biljana Čekić, Anja Stanić, Zlatan Vidović, Nataša Ninković, Igor Đorđević, Marko Janketić, Mirjana Karanović, Marko Gvero…

Tokom Drugog svjetskog rata, Nezavisna Država Hrvatska, predvođena Ustaškom vladom je uspostavila lanac koncentracionih logora poznat kao Jasenovac, kako bi izvršila masovna ubistva Srba, Jevreja i Roma na teritoriji koju je kontrolisala. To je bio jedini takav logor u Evropi kojim nisu upravljali Nijemci. Jasenovac je obuhvatao i koncentracione logore isključivo za djecu. Serija prati susret Dare i njenog brata Bude 50 godina poslije bjekstva iz Jasenovca i počinje progonom Zadarskih Srba 1991. godine. Snimanje filma su finansijski podržali Vlada Republike Srbije, Vlada Republike Srpske, Filmski centar Srbije kao i druge institucije. Svi događaji u filmu pisani su na osnovu autentičnih svjedočanstava preživjelih logoraša.

 

Film “Dnevnik za Džordana” je zasnovan na istinitoj priči o višem naredniku Čarlsu Monrou Kingu, vojniku koji je raspoređen u Irak i koji je vodio dnevnik za svog sina Džordana i koji pokazuje ljubav i posvećenost porodici čak i u jeku rata. TV HBO 2, utorak, 10. januara 2023. u 19.00 časova.

U režiji Denzela Vašingtona, po scenariju Virdžila Vilijamsa, i s Majklom B. Džordanom u glavnoj ulozi, film je zasnovan na istinitoj priči o višem naredniku Čarlsu Monrou Kingu, vojniku raspoređenom u Iraku, koji počinje da vodi dnevnik o ljubavi i sa savjetima za svog malog sina. Kod kuće, viša urednica „Njujork tajmsa“ Dejna Kenedi (Šante Adams) ponovo proživljava priču o svojoj vezi sa Kingom koja joj je promijenila život, i o njegovoj velikoj odanosti njoj i njihovom djetetu. Dajući sveobuhvatan prikaz ljubavi koja se dogodi jednom u životu, film je snažan podsjetnik na važnost porodice.

Za više informacija o sadržajima u m:tel IPTV-ju posjetite stranicu https://mtel.ba/tv-svijet i potražite svoje omiljene sadržaje putem programskog vodiča.

Osim IPTV platforme, u dobrim filmovima, serijama i dokumentarcima, možete da uživate i putem m:SAT satelitske televizije.