Radost prazničnih dana uz bogatu ponudu m:tel IPTV!

Hrišćani širom svijeta koji poštuju julijanski kalendar slave Vaskrs, praznik koji simbolizuje pobjedu života nad smrću. Kroz šarenilo boja i običaja, na Veliki petak i Vaskrs, javni TV servisi i komercijalne TV stanice prilagodiće programske šeme obilježavanju ovog velikog praznika.

Od ostalih televizijskih sadržaja izdvajamo:

Ruski film reditelja Pavela Lungina „Ostrvo“ pobrao je mnogo nagrada i priznanja. Punio je bioskopske sale i uz to proglašen je za najbolji film Rusije prije desetak godina. Televizija Republike Srpske, nedjelja, 24. april, u 21.10 časova

Radi se o prikazu života Anatolija, ložača uglja u usamljenom manastiru na dalekom sjeveru Rusije, pored Baltičkog mora. Anatolij je za vrijeme Drugog svjetskog rata spašen od strane bratstva manastira i iz ličnih razloga je ostao pri manastirskim zidinama. Specifičnost glavnog junaka filma je njegovo stalno kajanje zbog događaja iz mladosti, kao i njegova jurodivost, specifično stanje kod pojedinih visoko duhovno uznapredovalih pravoslavnih monaha. Film se odlikuje mirnom, hladnom i duboko duhovnom atmosferom, iako je vanredno zanimljiv i vrlo slikovit. Priča o ljubavi, kajanju i iskupljenju. Priča o snazi molitve i moći čistog srca.

U filmu „Očevi nisu u Kašmiru“, Nur, britanska tinejdžerka kašmirskog porijekla, istražuje svoje korijene i traga za svojim ocem. Sjajan scenario, TV CINEMAX, utorak, 26. april, u 18.10 časova

Nur, britanska tinejdžerka kašmirskog porijekla, istražuje svoje korene. Pridruži joj se Madžid, lokalni momak iz Kašmira koji je pometen zbog njenog egzotičnog izgleda više nego zbog njene opsjednutosti razotkrivanjem misterije nestalih očeva. Protivno zdravom razumu, Madžid vodi Nur u zabranjenu oblast indijsko-pakistanske granice prepunu opasnosti: divlji medvjedi, duhovi prošlosti i vojne patrole. Oni nabasaju na mračnu tajnu koju nisu smjeli da vide i Madžidovi najgori strahovi se ostvare: suočeni su sa vojnom patrolom. Pošto je Britanka, Nur je puštena, ali Madžid je zadržan radi „ispitivanja“. Pošto ga je dovela u takvu opasnost, koliko će Nur daleko otići da bi oslobodila Madžida? I može li ljubav ikada više da bude ista za njih dvoje?

Srijeda, 27. april, 20.00 časova, odličan termin za dobar film, „Suša“, na TV kanalu HBO

Federalni agent Aron Falk (Erik Bana) vraća se u rodni grad poslije više od dvadeset godina na sahranu prijatelja iz djetinjstva, Luka, koji je navodno ubio svoju ženu i dijete, a onda ubio i sebe – kao žrtva ludila koje hara zajednicom poslije više od jedne decenije suše. Kad Falk nerado ostaje da istraži zločin, on otvara staru ranu – smrt 17-ogodišnje Eli Dikon. Falk počinje da misli da su ova dva zločina povezana, iako su decenijama odvojeni jedan od drugog. Dok se bori da dokaže Lukovu i svoju nevinost, Falk se zatiče na udaru predrasuda protiv njega i bijesa zastrašene zajednice.

Za više informacija o sadržajima u m:tel IPTV-ju posjetite stranicu https://mtel.ba/tv-svijet  i potražite svoje omiljene sadržaje putem programskog vodiča. 

Osim IPTV platforme, u dobrim filmovima, serijama i dokumentarcima, možete da uživate i putem m:SAT satelitske televizije!