Prvi telefon kompanije Nothing će biti dostupan i u Evropi

Telefon Nothing Phone 1, koji će 12. jula biti zvanično predstavljen, prodavaće se i na evropskom tržištu.

Sa prozirnim kućištem i minimalističkim dizajnom, potpuno drugačiji od svega što se kupcima trenutno nudi, prvenac kompanije Nothing sigurno će privući veliku pažnju.

Iako njegove specifikacije još nisu zvanično objavljene, mediji prenose da će imati 6,55-inčni OLED ekran rezolucije 2.400×1.080 piksela, sa frekvencijom osvježavanja od 120 Hz. Po svemu sudeći, pokretaće ga jedan od Qualcomm-ovih procesora, najvjerovatnije Snapdragon 7 Gen 1, a koristiće NothingOS operativni sistem baziran na Androidu 12.

Na nedavno objavljenim fotografijama ovog modela vidi se da će na zadnjoj stani imati dvije kamere, a što se tiče baterije, ona bi trebala biti kapaciteta 4.500 mAh, sa podrškom za brzo punjenje od 45 W, kao i za bežično.

Nothing Phone 1, koji stiže u bijeloj boji, krasiće svjetlosne trake oko modula kamere, te oko dijela za bežično punjenje. Svjetlosne linije trebale bi imati još neku ulogu, osim da vizuelno uljepšaju telefon. Naime, one se navodno mogu programirati da reaguju na različit način, u zavisnosti od notifikacija. Između ostalog, mogu da pokazuju da li je prednja strana telefona okrenuta prema dole.

S obzirom na to da je Carl Pei, osnivač kompanije Nothing, najavio da će ovaj pametni telefon sa prozirnim zadnjim panelom biti “ubica iPhone-a”, nema sumnje da se radi o vrhunskom uređaju.