Prve zvanične fotografije prikazuju nadolazeći Nothing phone (1)

Konačno znamo kako izgleda pompezno najavljivani prozirni telefon Nothing phone (1).

Na prvim zvaničnim fotografijama koje je objavila kompanija Nothing možemo vidjeti uređaj bijele, čini se mat boje, minimalističkog dizajna, sa vrlo malo detalja, a uz to, ipak, vrlo interesantan, pomalo misteriozan. Kontrast je na jednoj fotografiji postignut prisustvom papagaja koji stoji na telefonu, koji, kako se šale u TechCrunch-u, vjerovatno ne dolazi uz telefon.

Nothing phone (1)

Neke od prvih reakcija na izgled telefona su da njegova prozirna zadnja strana i nije toliko prozirna, ali to mu svakako nije mana. Primijetne su trake oko baterije i kamera, koje bi trebalo da svijetle, bar je tako predstavljeno na prvom posteru za Nothing phone (1). Najveći dio zadnje strane telefona zauzima modul za bežično punjenje, oko kojeg se pomenuta traka i nalazi.

Tu su i moduli dvije kamere, o kojima još uvijek nema nikakvih detalja. Kako prenosi TechCrunch, ovaj uređaj minimalističkog imena trebao bi pokretati Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 procesor.

Zvanično će biti predstavljen 12. jula, tako da ćemo morati sačekati još malo da bismo saznali sve detalje u vezi sa ovim zanimljivim pametnim telefonom, koji bi, kako je najavljivao Carl Pei, osnivač kompanije Nothing, trebao biti potpuna suprotnost svemu što se danas nudi na tržištu mobilnih uređaja.

Sudeći prema onome što sada znamo o njemu, Nothing phone (1) sigurno neće biti “već viđen” telefon.