Produženo vrijeme za izmjenu tvitova

Twitter Blue pretplatnici u roku od 60 minuta nakon objave tvita imaju mogućnost njegove izmjene.

Kako navode iz Twitter-a, mogućnost uređivanja poruka sada je malo fleksibilnija za Twitter Blue pretplatnike.

Naime, do sada su korisnici mogli uređivati tvit samo 30 minuta nakon što su ga objavili, pa je kompanija taj limit sada udvostručila. Mogućnost uređivanja tvitova godinama je vrlo tražena opcija i vjerovatno jedna od najkorisnijih za Twitter Blue pretplatnike koji često objavljuju tvitove.

Mogućnost izmjene objava nedavno je uveo i WhatsApp, ali njihovi korisnici moraju to da obave mnogo brže, u roku od 15  minuta nakon objave poruke.

To nije jedina pogodnost koju nudi Twitter Blue. Tu je, između ostalog, i mogućnost objave tvitova do 10.000 znakova, boldovanje i naglašavanje dijelova teksta kao i objava video snimaka dužine do dva časa.

Za one koji ovu mrežu koriste samo kako bi bili u toku sa aktuelnim dešavanjima, Twitter Blue najavio je značajno smanjenje broja oglasa. Podsjećamo, pretplata na Twitter Blue košta 7,99 dolara mjesečno.

Ovo je jedna od novina koje su uslijedile nakon što je objavljeno da će Linda Yaccarino preuzeti mjesto izvršne direktorke Twitter-a, umjesto Elona Muska.

Ona je poručila “da je spremna da izgradi ‘Twitter 2.0’ i zajedno sa Muskom i milionima korisnika platforme transformiše poslovanje Twitter-a”.