Procurili renderi za Sony Xperia 10 III telefon

Nova godina donosi nove rimske brojeve za Sony, pa su tako procurili prvi renderi za Sony Xperia 10 III pametni telefon.  

U 2021. godini, svi su nestrpljivi u čekanju nove, treće generacije pametnih telefona iz kompanije Sony, a sada je jedan od njih otkriven. U pitanju je nasljednik modela Xperia 10 II iz 2020. godine, od kojeg se vizuelno mnogo ne razlikuje.

Xperia 10 III ima 6-inčni ekran, a dimenzije telefona su 154.4 x 68.4 x 8.3 mm (9.1mm kod dijela na kojem je kamera) i čini se poprilično kompaktnim. Takođe je na marginama kraći i uži u odnosu na svog prethodnika, ali i 0.1mm tanji, tako da će korisnik dobiti skoro isti paket.

Trostruka kamera na poleđini će imati rezoluciju 12 MP na glavnoj jedinici, 8MP ultraširoku kameru, kao i 8 MP telephoto sistem. Prednji dupli zvučnici su zadržani kao kod prošlogodišnjeg modela, uz 3.5mm ulaz za slušalice. Senzor za otisak prsta je ponovo ugrađen u dugme za paljenje na boku uređaja.

Sudeći prema prethodnim saznanjima, Xperia 10 III telefon bi trebalo da pokreće Qualcomm's Snapdragon 690 5G čipset, što ima smisla ako u obzir uzmemo da je model 10 II takođe koristio 6-seriju SoC–665.

To su osnovni podaci koji su poznati o novom telefonu koji će zvanično biti predstavljen u narednih nekoliko sedmica.