Procurile zvanične fotografije telefona Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 treba da bude predstavljen uskoro, a prije zvaničnog predstavljanja na internet su procurile fotografije uređaja.

Samsung je zvanično najavio da će Galaxy S23 publika vidjeti 1. februara, a ubrzo nakon toga tipster Roland Quandt (WinFuture) objavio ne nezvanične slike Samsungovog novog flagship-a.

Fotografije koje su procurjele nisu u visokoj rezoluciji, ali pomoću njih je ipak moguće vidjeti kakav je dizajn novog telefona. Otkriveno je da će Galaxy S23 biti dostupan u četiri boje: Phantom Black, Cotton Flower, Mystic Lilac i Botanic Green.

Kamere na zadnjoj strani telefona, na panelu koji je blago zakrivljen, su zasebne sa pojedinačnim sočivima kao što je ranije bio slučaj na Samsung Glaxy S22 Ultra. Selfi kamera je smještena u rupičasti izrez na centralnom dijelu prednjeg displeja.

Glasine kažu da će Ultra verzija telefona imati glavnu kameru od 200 MP, a druge verzije S23 od 50 MP. Ekran bi trebalo da bude 6,7-inčni OLED. Samsung Galaxy S23, sudeći prema materijalu koji je procurio, ima aluminijumski okvir dok je zadnji panel od stakla.

Od ranije je poznato da seriju čine tri modela i to: Galaxy S23, Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra. Očekuje se da će ove modele pokretati besprijekorni Snapdragon 8 gen 2 čipset.

Nova serija smartfona Samsung Galaxy S23 donijeće veliku promjenu koja se odnosi na kapacitet memorije telefona. Osnovni model Galaxy-a S23 imaće 256 GB memorije, a verzija od 128 GB više neće biti dostupna, otkriveno je nedavno.

Što se cijena tiče, spekuliše se da će Galaxy S23 koštati 799 dolara, nešto skuplji će biti Galaxy S23+ i on bi trebao koštati 999 dolara, a za Galaxy S23 Ultra biće potrebno izdvojiti nešto veću sumu novca – 1.199 dolara.

Podsjećamo, vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.