Procurile su specifikacije kamere sljedećeg Xiaomi preklopnog telefona

Xiaomi Foldable, nadolazeći preklopni telefon, mogao bi biti prvi uređaj ove kompanije koji ima kameru ispod ekrana.

Prema prethodnim informacijama, otkriveno je da kineski proizvođač pametnih telefona radi na novom Foldable uređaju, modelu J18S. Pod kodnim nazivom argo, ističe se kako bi to mogao biti prvi Xiaomi smartfon koji nudi prednju kameru na ekranu, ispod kojeg mimogao da ima i prednji punjač.

Mi Mix Fold dolazi sa poklopcem i preklopnim ekranom. Unutrašnji ekran je AMOLED sa 6,62 inča, dok je preklopni 8,1 inčni WQHD+ AMOLED panel. Takođe, ima i Qualcomm Snapdragon 888 SoC, zajedno sa internim Surge C1 čipom.

Ovaj prilagođeni ISP pomaže pri obradi bržeg automatskog fokusa, boljem balansu bijele boje i većem dinamičkom rasponu. Iz kompanije navode da će njena tehnologija treće generacije dostići to da će fotografije snimljene pod zaslonom, biti u rangu sa konvencionalnom selfie kamerom. 

Sadrži postavke trostruke vanjske kamere sa senzorom od 108MP koji ima f/1.8 primarni senzor. Primarni senzor ima objektive od 8MP F / 2.77 sa zumom od 30x. Tu je i ultraširoki objektiv od 13MP sa vidnim poljem od 123 stepena. Mi Mix Fold ima bateriju sa 67W, uz podršku za brzo punjenje.