Procurile nove informacije o Samsung Galaxy A34 telefonu

Kompanija Samsung ponovo je u žiži svjetske javnosti, ovoga puta zbog curenja novih detalja o pametnom telefonu Galaxy A34.

Nakon spektakularnog predstavljanja Galaxy S23 premijum serije, sada je na redu lansiranje još jednog vrhunskog telefona, koji će, ako su tačni najnoviji navodi SnoopyTech-a, biti dostupan u četiri boje – Awesome Silver, Awesome Violet, Avesome Lime i Awesome Graphite.

Ranije je otkriveno da bi ovaj uređaj trebao pokretati MediaTek-ov čipset, najvjerovatnije Dimensity 1080, a SnoopyTech sada donosi informaciju da će postojati dvije verzije telefona, sa kombinacijama 6/128 GB i 6/256 GB memorije. Zanimljive su spekulacije da bi telefon mogao imati dvije verzije i kada je u pitanju čipset, te da bi drugu trebao pokretati neki od procesora kompanije Qualcomm.

Što se tiče ekrana, on bi trebao biti 6,6 inčni AMOLED, sa stopom osvježavanja od 90 Hz. Renderi su pokazali da će se na zadnjoj strani uređaja nalaziti trostruki sistem kamera, pri čemu će glavna navodno biti od 48MP f/1.8. Uz nju će stajati ultraširokougaona kamera od 8MP f/2.2, kao i makro senzor od 5MP f/2.4. Očekuje se da će telefon imati bateriju kapaciteta 5000 mAh, sa podrškom za brzo punjenje od 15W.

S obzirom na to da nove informacije donose izvori koji važe za pouzdane, poput Geekbench-a, zvanično predstavljanje telefona Samsung Galaxy A34 ne bi trebalo donijeti mnogo iznenađenja.

Podsjećamo, brojne uređaje Samsung možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.