Procurile karakteristike nadolazećeg OnePlus flagship modela 

Pametni telefon OnePlus 11 Pro donijeće zanimljive promjene u odnosu na svog prethodnika, pokazuju informacije koje su procurile iz kineske kompanije.

Novi uređaj imaće 6,7-inčni QHD+ AMOLED ekran, frekvencije osvježavanja od 120 Hz, u čijem će gornjem lijevom uglu biti smještena selfi kamera od 16 MP.

Što se tiče ostalih kamera, na zadnjoj strani telefona nalazi se kružno kućište, sa četiri poznata izreza za sočiva i LED blic.

Na sredini, između kamera, stoji Hasselblad logo. Podsjećamo, ovo bi mogao biti posljednji vodeći OnePlus telefon sa Hasselblad certifikatom jer ističe partnerstvo od tri godine.

Dakle, na zadnjoj strani smještena je glavna kamera od 50 MP, ultraširoka od 48 i telefoto kamera od 32 MP s 2x optičkim zumiranjem.

OnePlus 11 Pro najvjerovatnije će pokretati najnoviji Qualcomm-ov procesor Snapdragon Gen 2 , čije predstavljanje tek slijedi.

Kako mediji prenose, ovaj telefon bi trebao koristiti OnygenOS 13 baziran na Androidu 13. Što se tiče memorije, osnovni model posjedovaće 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorijte, a biće i verzija do 16 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

OnePlus 11 Pro imaće bateriju kapaciteta 5.000 mAh, sa podrškom za žičano punjenje od 100W. Takođe, posjedovaće Dolby Atmos podršku, alert slider i senzor za otisak prsta, kao i USB-C port.

Još uvijek nije poznato kada će telefon zvanično biti predstavljen, niti koja će biti njegova cijena. Ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo zvanične informacije.