Procurele specifikacije Samsung Galaxy Z Fold 4 telefona

Već je postalo uobičajeno da o karakteristikama telefona koji su u posljednjoj fazi pripreme saznajemo od „tipstera“, koji prvi dođu u posjed nezvaničnih informacija o njima.

Na isti način saznajemo i da će novi Samsung Galaxy Z Fold 4 težiti 254 grama i biti najlakši Fold model od svih dosadašnjih. Prethodni model je težio 271 gram, i promjena će se osjetiti iako ni novi model nećemo baš moći nazvati lakim kao pero.

Može se nagađati na čemu je došlo do uštede od 15 grama, a jedna od pretpostavki je da je za to zaslužna tanja i nadograđena šarka koja sklapa ekran.

Prema nekim renderima koji su se pojavili, nadolazeći Fold će imati 6,2-inčni vanjski te 7,6-inčni unutrašnji ekran, a po nekim detaljima dizajna podsjeća na Galaxy S22 Ultra model. Za pokretanje će biti zaslužan Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, dok podrška stiže od baterije sa 4.440 mAh koja ima punjenje od 25 W.

Što se tiče memorije, ona dolazi u kombinacijama 12GB do 16GB RAM-a i 256GB ili 512GB skladišnog prostora. Dakle, RAM memorija će i u najslabijem slučaju biti veća nego kod prethodnog Fold modela.

Sa unutrašnje strane ispod displeja nalazi se prednja kamera od 4 MP, dok ona glavna sa zadnje strane pruža rezoluciju od 108 MP, dok će telefoto kamera omogućiti 3X optički zum.

Očekuje se da će Samsung lansirati Galaxy Z Fold 4 kasnije ove godine.