Priznanje za humanost “Autizam govori srcem“

Udruženje građana Centar za edukaciju “Tvoja riječ” je utorak, 5. aprila, organizovalo donatorsko veče pod nazivom “Notama do snova”, kako bi se prikupila sredstva za nabavku EEG aparata za snimanje rada talasa mozga koji će značajno osavremeniti i unaprijediti rad u Centru “Za majku i dijete”.

Tom prilikom kompaniji m:tel, koja već 12 godina pruža podršku Centru za edukaciju “Tvoja riječ”, je uručena Zahvalnica za humanost. Zahvalnicu je preuzela Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Priznanje za humanost "Autizam govori srcem“

Prethodno, u utorak, 2. aprila, održan je humanitarni koncert “Autizam govori srcem“ povodom Svjetskog dana osoba s autizmom, takođe u organizaciji Centara za edukaciju “Tvoja riječ” koji je podržala i kompanija m:tel.

Predsjednik Udruženja “Tvoja Riječ” Olivera Ratković poručila je da autizam ne znači biti sam, te da o tome treba govoriti svaki dan, a ne samo kada se obilježavaju neki značajni datumi.

“Razlike su tu oko nas i treba da ih poštujemo i uvažavamo, a nikako da zanemarujemo ili stavljamo na margine osobe koje se bore sa autizmom”, dodala je ona.