Prestižna međunarodna škola

Od 5. do 9. septembra u Banjaluci

Od 5. do 9. septembra 2022. godine u Banjaluci će biti održan vrlo značajan međunarodni događaj pod nazivom IEEE – SPS/EURASIP Summer School 2022 on “Data and Graph Driven Learning for Communications and Signal Processing”. Organizatori ove škole su prof. dr Gordana Gardašević (Elektrotehnički fakultet, Univerziteta u Banjaluci), prof. dr Danilo Mandić (Imperial College, London, United Kingdom) i prof. dr Petar Đurić (Stony Brook University, USA).

Ovo je jedinstven i prvi takav događaj u širem regionu koji će okupiti svjetski poznate predavače u oblasti mašinskog učenja i vještačke inteligencije, sa primjenama u IoT mrežama, mobilnim mrežama nove generacije, edge computing rješenjima…

Želja organizatora ovog događaja je da, prisustvom renomiranih predavača sa prestižnih evropskih i američkih univerziteta, omogući širokom krugu slušalaca da saznaju najaktuelnije informacije u vezi s novim komunikacionim tehnologijama. Ova škola od izuzetnog je značaja za sve zaposlene u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, jer će učesnici imati priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim konceptima u savremenim komunikacionim mrežama i sistemima, ne samo u okviru teorijskih predavanja, već i eksperimentalnih sesija.

U okviru događaja biće održan i panel na temu razvijanja jače saradnje između akademskih institucija i industrije, kao i mogućnosti realizacije zajedničkih projekata. Na panelu će učestvovati predavači i predstavnici IT kompanija.

Važno je napomenuti da je jedan od ciljeva škole i formiranje IEEE studentskog ogranka Univerziteta u Banjaluci i promovisanje studentskih aktivnosti u okviru IEEE. Upravo zato je u okviru programa škole planiran sastanak s ciljem jačanja aktivnosti i uključivanja novih članova.

Svakako, ovakav događaj je od izuzetnog značaja i za popularizaciju studija elektrotehnike i telekomunikacija.

Više informacija o događaju mogu se pronaći na stranici www.banjaluka2022school.ba.