Premijera na streaming platformi HBO Max i kanalu HBO

Za sve ljubitelje serije “Igra Prijestolja” imamo sjajne vijesti!

Na streaming platformu HBO Max i kanal HBO stiže nam serija „Zmajeva kuća”, prequel  serije „Igra prijestolja”.

Serija „Zmajeva kuća” temelji se na knjizi Georgea R. R. Martina „Vatra i krv” u kojoj je opisana istorija kraljeva Targaryena. Serija ima 10 epizoda, a prikazuje početak kraja za Targaryene kojima slijedi ono što se u knjizi „Pjesmi leda i vatre“ (na kojoj je temeljena serija „Igra prijestolja“) naziva Plesom zmajeva, odnosno građanski rat koji izbija nakon što dva Targaryena suprotstave svoje pravo na Željezno prijestolje.

U seriji „Zmajeva kuća“ mogu uživati i oni koji do sada nisu pogledali „Igru prijestolja” jer serije ne dijele likove, a radnja se dešava skoro 200 godina ranije. Takođe, za razliku od originalne serije koja je u fokusu imala različite porodice, ova u središtu interesa ima isključivo kraljevsku porodicu Targaryen.

Prvu epizodu serije “Zmajeva kuća” premijerno je prikazana 22. avgusta ove godine, a u m:tel HBO videoteci trenutno možete pogledati prvih pet epizoda.

Podsjećamo, svi m:tel IPTV korisnici koji imaju dodatni paket TV programa HBO, HBO Premium ili HBO Premium HD, odmah mogu aktivirati i gledati HBO Max sadržaj bez naknade.

Serije i filmove možete gledati istovremeno na tri različita ekrana, dodati do pet personalizovanih profila za djecu i odrasle s posebno odabranim sadržajem, kojeg možete preuzimati i u pokretu.