Premijera filma „Tamo gdje rakovi pjevaju“ na HBO kanalu

Film „Tamo gdje rakovi pjevaju“ premijerno pogledajte 30. aprila na HBO kanalu od 20.00 časova.

Tamo gdje rakovi pjevaju (Where the Crawdads Sing) je američki misteriozni dramski film iz 2022. zasnovan na istoimenom romanu Delije Ovens iz 2018. Režirala ga je Olivia Newman po scenariju Lucy Alibar, a producenti su Reese Witherspoon i Lauren Neustadter.

Radnja prati nevjerovatno snalažljivu Kaju koja je primorana da se brine sama o sebi i živi u opasnim močvarama Sjeverne Karoline nakon što je napusti njena porodica. Godinama su priče o djevojci iz močvare proganjale mještane okolnog grada, te su pametnu i snalažljivu Kaju izolovali  iz zajednice. Kaja upoznaje dvojicu mladića iz grada i nada se novoj šansi za normal život. Ali, kada je jedan od njih pronađen mrtav, zajednica je smjesta označava kao glavnu osumnjičenu. Kako se slučaj razvija, presuda o tome šta se zapravo dogodilo postaje sve manje jasna, prijeteći da će razotkriti mnoge tajne koje su ležale skrivene u močvari.

Uz Daisy Edgar-Jones (Normal People) u filmu glume David Strathairn, Harris Dickinson… Pored HBO kanala, tu je i najnovija HBO Max usluga video kluba sa više od 4.000 sati programskih sadržaja, koje možete da gledate bilo kada, bilo gdje i koliko god puta želite na svojim pametnim uređajima. HBO Max možete aktivirati putem Moj m:tel portala, a detaljne upute potražite ovdje.