Preko WhatsApp-a ćemo moći slati fotografije izvornog kvaliteta

Programeri WhatsApp-a neprestano rade na uvođenju novih opcija kako bi korisnicima pružili bolje iskustvo, a jednu od njih upravo testiraju – slanje fotografija izvornog kvaliteta.

Podsjećamo, Meta-ina platforma za razmjenu poruka nema mogućnost slanja fotografija visoke rezolucije, nego ih automatski smanjuje. To bi se uskoro trebalo promijeniti.

Zahvaljujući novoj opciji u najnovijoj beta verziji WhatsApp-a, moguće je poslati visokokvalitetnu fotografiju dodirom ikone “Postavke”, koja se nalazi u zaglavlju alata za crtanje. Kada je dodirnu, korisnici mogu sami birati kvalitet fotografije koju šalju, a ponuđena im je i opcija slanja u izvornoj rezoluciji, prenosi The Indian Express. Podsjećaju da je mogućnost dijeljenja fotografija visokog kvaliteta već duže vrijeme dostupna u konkurentskim aplikacijama za razmjenu poruka poput Telegram-a.

WABetaInfo navodi da će korisnici prilikom slanja fotografija imati ponuđene opcije “automatski”, “najbolji kvalitet” i “ušteda podataka”, te će birati onu koja im najviše odgovara, što do sada nije bio slučaj. Nije poznato kada će nova funkcija postati dostupna korisnicima. S obzirom na to da su reakcije na vijest o testiranju ove mogućnosti izuzetno pozitivne, nema sumnje da će Meta istrajati na tome da u što skorije vrijeme korisnicima omogući da zaista uživaju u dijeljenju fotografija.

Podsjećamo, WhatsApp je nedavno uveo mogućnost da korisnici slobodno šalju sebi poruke ili prave bilješke u novom alatu na aplikaciji. Takođe, ove godine najavljeno je i uvođenje govornog statusa.