Preklopni iPhone stiže prije 2023. godine?

Apple radi na predstavljanju sklopivog iPhonea sa 8-inčnim QHD + fleksibilnim OLED ekranom koji bi trebalo da se pojavi 2023. godine.

“Na temelju našeg najnovijeg istraživanja u industriji, predviđamo da će Apple vjerovatno predstaviti sklopivi ‌iPhone‌ sa 8-inčnim QHD + fleksibilnim OLED ekranom 2023, sa SDC-om kao ekskluzivnim dobavljačem ekrana, ​​a Samsung Foundry kao ekskluzivnim dobavljačem DDI. Na temelju Appleova zahtjevanog plana, predviđamo da će sklopivi telefoni dostići 15-20 miliona uređaja u 2023”, rekao je Appleov analitičar Ming-Chi Ku.

Kuo predviđa da će sklopivi pametni telefoni postati “must have” za sve glavne marke pametnih telefona i da će podstaći “ciklus super zamjene” za vrhunske modele, a vjeruje da je Apple u dobroj poziciji da bude “najveći pobjednik” u kada su u pitanju ovakvi uređaji.

“Trenutno je proizvodnja sklopivih pametnih telefona uglavnom je integrisanje pametnog telefona i tableta. Ali vjerujemo da je sklopivi pametni telefon samo jedna od aplikacija sklopivog dizajna. Predviđamo da će sklopivi uređaji u budućnosti iskristalisati između pametnih telefona, tableta i prenosnih računara. Sa svojim ekosistemima i prednostima dizajna hardvera u više proizvoda, Apple će biti najveći pobjednik u novom trendu sklopivih uređaja”, dodao je Ku.

Kuo vjeruje da će nadolazeći “iPhone” usvojiti rješenje nanowire touch za ekran uređaja, što će stvoriti “dugoročnu konkurentsku prednost” na tržištu. Ova tehnologija prikaza biće potrebna za buduće uređaje koji podržavaju više od jednog preloma.

Kuo kaže da Apple već koristi HomePod, omogućavajući im da “ovladaju tehnologijom” po nižim troškovima koristeći malu količinu proizvodnje.