Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice vas u ponudi m:tel IPTV-ja očekuje pregršt zanimljivog sadržaja.

Ponedjeljak, HBO, Furiosa: Pobješnjeli Max saga u 22.10 (pozicija kanala 350)

Svijet je propao, a mlada Furiosa je oteta iz Zelenog mjesta i pala u ruke velike Horde motociklista koju predvodi ratni vođa Dementus. Prolazeći kroz Pustopoljinu, nailaze na Citadelu kojom upravlja Immortan Joe. Dok se dva tiranina bore za dominaciju, Furiosa mora preživjeti mnoga iskušenja dok sakuplja sredstva kako bi pronašla put kući.

Utorak, Superstar, Syriana u 17.40 (pozicija kanala 300)

Syriana – geografski pojam vezan uz ona mjesta na Bliskom istoku koja su se pokazala opasnim za bezbjednost SAD, mjesto gdje uvijek ima nevolja. Prema bestseleru See No Evil: The True Story of a Ground Soldier in the CIA's War on Terrorism Roberta Baera, ovaj politički triler pomno obrađuje napore američke obavještajne zajednice na Bliskom istoku, istovremeno preplićući nekoliko priča o američkoj spoljnoj politici i ulozi CIA u naftnoj industriji i terorizmu.

Srijeda, HBO 2, Hitna pomoć u 20.31 (pozicija kanala 351)

Odlikovani veteran Will Sharp nema novca za plaćanje troškova liječenja svoje žene. Očajan, zatraži pomoć od osobe od koje to nikako nije smio – svog usvojenog brata Dannya, harizmatičnog kriminalca. Danny ponudi bratu učešće u velikoj pljački, a kako je život njegove žene na kocki, Will ga ne može odbiti. Stvar pođe po zlu kada braća otmu vozilo hitne pomoći u kojem se nađu povrijeđeni policajac u borbi za život kao i medicinska tehničarka Cam Thompson. U besomučnoj potjeri bez kraja, braća moraju izbjeći policijske snage cijelog grada, održati svoje taoce u životu i pritom ne ubiti jedan drugog.

Četvrtak, Cinemax, Više nego ikada u 17.55 (pozicija kanala 353)

Helene (Vicky Krieps) živi srećno u Bordeauxu sa svojim suprugom Matthieuom (Gaspard Ulliel). Ali, kad joj dijagnostifikuju rijetku plućnu bolest, ubrzo počinje da se osjeća sputano predvidljivošću svog života i prijetnjom skore smrti.

Petak, DOX TV, Tajne u ledu u 20.14 (pozicija kanala 405)

“Tajne u ledu” je nova dokumentarna serija koja nas vodi do najudaljenijih, najhladnijih i najnegostoljubljivijih mjesta na planeti, kako bismo otkrili misterije koje su zaleđene u vremenu. Pomoću specijalnih efekata, napredne tehnologije skeniranja i naučnih istraživanja, ovaj serijal će istražiti zanimljivosti koje su bile izgubljene milenijumima ili su ostale do sada neviđene. Ova serija istražuje kako i zašto su one završile na najudaljenijm dijelovima planete, i razmatra koje su to misterije možda i dalje zarobljene u ledenim dubinama.