Pregledali smo sedmični program za vas

Od odličnih dokumentaraca, pa do serija i kultnih filmova, i ove sedmice izdvojili smo za vas zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, DOX TV, Najveće svjetske prevare u 21.02 (pozicija kanala 405)

Ovo su priče o najvećim svjetskim prevarama kroz oči ljudi koji su ih izveli – i razotkrili. Kako su zloglasni „Hitlerovi dnevnici” uspjeli da prevare toliko ljudi, i kako je snimak „autopsija vanzemaljca” izazvao takvu senzaciju? Kako je radio drama Orsona Velsa „Rat svjetova” širila paniku u Americi, i kako je laž o navodnom otkriću „piltdaunskog čovjeka” godinama zavaravala svijet? U ovoj dokumentarnoj seriji se objašnjava kako su istorijske okolnosti ponekad omogućavale da prilično nevjerovatne prevare zažive, a šta je učinilo da se razotkriju.

Utorak, HBO, Gran Turismo u 17.50 (pozicija kanala 350)

Prema istinitoj priči Janna Mardenborougha, film je ultimativno ispunjenje snova mladog igrača Gran Turisma koji je svojim igračkim vještinama osvojio niz Nissanovih takmi;enja kako bi postao stvarni profesionalni vozač trkaćih automobila. Jann Mardenborough (Archie Madekwe) je tinejdžer koji po cijele dane igra Gran Turismo igre, uprkos prigovorima svojim roditelja. Ipak, kad dođe prilika za takmičenje koje održava GT Academy, Jann će dobiti priliku svoje gaming iskustvo iskoristiti za osvajanje glavne nagrade – ulazak u vode profesionalnih trka!

Srijeda, Superstar, Izbacivač u 22.00 (pozicija kanala 300)

Lukasa, koji radi kao izbacivač, policija odvodi u zatvor. Ucijenjen sopstvenom slobodom i starateljstvom nad ćerkom, pristaje da sarađuje sa policijom. Dobija izuzetno opasan zadatak, da se infiltrira u organizaciju opasnog vođe bandi.

Četvrtak, Superstar 2, Srpski junaci srednjeg vijeka u 20.10 (pozicija kanala 301)

Dokumentarni serijal govori o najvećim junacima srpske srednjovijekovne istorije. Svaka emisija posvećena je određenoj ličnosti značajnoj za srpsku istoriju, a o njima govore stručnjaci za srednji vijek i književnost ovog perioda. Pored toga, važan segment u emisiji su i igrani dijelovi u kojima će vladare i junake srpske istorije dočarati glumci. Tokom snimanja, ekipa serijala obišla je brojne lokacije značajne za ovaj period istorije, tako da naraciju svake epizode prate i veličanstveni kadrovi.

Petak, Cinemax, Nestali vojnik u 21.45 (pozicija kanala 353)

Mladi izraelski vojnik bježi sa linije fronta u Gazi da bi došao do svoje djevojke koja je u Tel Avivu. Istovremeno će shvatiti da vojno rukovodstvo misli da je otet ili zarobljen, što čitavu priču podiže na viši, politički nivo. Tragikomično putovanje koje traje 24 časa na vrućim i vlažnim ulicama Tel Aviva mijenja se od užasa do nade, od romantike do noćne more.