Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili neke od zanimljivih sadržaja iz m:tel IPTV ponude.

Utorak, DOX TV, Lennonov posljednji vikend u 21.51 (pozicija kanala 405)

U decembru 1980. prošlo je više od pet godina da John Lennon i Yoko Ono nisu razgovarali sa novinarima. S obzirom da je trebao promovisati novi album, Lennon je bio spreman da razgovara u Njujorku s DJ-em BBC-jevog Radio One Andyjem Peeblesom. John je sve iznenadio iskrenim razgovorom o nizu tema. Dokumentarni film donosi nam ono što je na kraju ostao kao njegov posljednji intervju, sve popraćeno bogatim arhivskim snimcima, fotografijama i razgovorima s ljudima koji su ga poznavali.

Srijeda, HBO, Ljubav je slatka u 11.30 (pozicija kanala 350)

Nakon što je naslijedio veliku parcelu zemlje, gradski dečko Drew posjećuje mali gradić s planovima za početak gradnje niza kuća koje bi prolazile ravno kroz njega, ali brzo se zaljubi u Kate, vlasnicu slastičarne iz malog grada na čiji će posao izgradnja direktno uticati. Njegovo je srce zapelo između želja svoje porodice i prilike za ljubav.

Četvrtak, Minimax, Otvorena sezona – Zov prirode: Kamp Palata u 08.45 (pozicija kanala 204)

Bug misli da ima dara za pecanje, ali u stvari to ne može biti dalje od istine. Eliot ga je štitio namještajući mu udicu, pa čak i kačeći ribu na nju, zbog čega Bug pati od ozbiljno pretjeranog samopouzdanja. Kada Eliotu sreća okrene leđa, on je ubijeđen da je to zbog njegove uvenule djeteline sa četiri lista. Odlučan da nađe novu, saznaje da je to skoro nemoguća misija, dok ga iz smrtno opasne situacije ne spasi čudno malo biće – repati vodozemac kojeg će nazvati Maklak.

Petak, 24 Kitchen, Okus destinacije: Japan u 14.00 (pozicija kanala 505)

Na japanskim južnim ostrvima Kjušu i Šikoku, Adam Liaw pronalazi životopisnu, toplu kulturu u kojoj starije žene koriste iPad tablete za berbu, seljaci uzgajaju organsko voće za svoje svinje i kuhinju jednako očaravajuću kao i tamošnji stanovnici.

Nedjelja, National Geographic, Željeznica kroz Stjenjak: Prva sezona: Najduže putovanje, u 20.00 (pozicija kanala 401

Kako bi proslavili 150. godišnjicu Kanade, starinski luksuzni putnički voz kreće na istorijsko putovanje preko zemlje. U 26 dana obići će 13 gradova. Ništa ga neće zaustaviti…