Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar TV, Klan u 20.00 (pozicija kanala 300)

Smrt ozloglašenog kriminalca poremeti ravnotežu u podzemlju, svi očekuju da će doći do rata oko poslova koje je ostavio za sobom. Šoka i Pašu to malo zanima, oni se bave sitnim krađama auto-dijelova, životare u bijednom stanu maltretirajući komšije. Život im se okreće naglavačke kada ukradu automobil za koji traže otkup, šema u koju su bili uvjereni nosi minimalan rizik. Ali gotovo fatalna greška je učinjena, to je automobil supruge drugog velikog kriminalca – Bubona, koji im nudi dogovor, ili će svoju kriminalnu karijeru završiti ekspresno, ili će odraditi jednu likvidaciju za njega.

Utorak, DOX TV, U hotelu Ric u 20.13 (pozicija kanala 405)

Imate priliku da zavirite još dublje unutar hotela Ric, dok se priprema večernji bal, a Džon Vilijams predstavlja novi sastojak iz domaće radinosti na meniju. Vidjećemo kako se danas još koriste stari batlerski trikovi, ali i španske superzvijezde koje su došle na pripremu za 70. rođendan princa Čarlsa. Vidjećemo kako se priprema 500 ćurećih pečenja nedjeljno po standardu koji nosi Mišelinovu zvjezdicu, a otmeni gosti hotela spremaju iznenađenje na magičnoj božićnoj zabavi.

Srijeda, HBO, Amsterdam u 20.00 (pozicija kanala 350)

Neka ljubav, ubistvo i zavjera… Dobitnik nagrade Oscar Christian Bale, dvostruko nominovana za nagradu Oscar Margot Robbie, John David Washington i mnogu drugi glume u filmu hvaljenog scenariste i reditelja Davida O. Russella. Fascinantna i bogato zamršena priča koja sa fikcijom briljantno isprepliće istorijske činjenice jedne od najšokantnijih zavjera u istoriji SAD-a.

Četvrtak, Superstar 2, Državni posao u 20.00 (pozicija kanala 301)

Kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice. Emisija u stvari predstavlja prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću, kao i razmišljanje trojice zaposlenih o dnevnim događajima u istom, ali i razmišljanje o životu i društvu uopšte.

Petak, Cinemax, Carstvo svjetlosti u 21.50 (pozicija kanala 353)

Od reditelja i scenariste Sama Mendesa, “Carstvo svjetlosti” dirljiva je drama o snazi ljudske povezanosti u turbulentnim vremenima. Smješten u ofucanom starom bioskopu i oko njega, u engleskom obalnom gradu ranih 1980-ih, film prati Hilary (Olivia Colman), direktorku bioskopa koja se bori sa svojim mentalnim zdravljem, i Stephena (Micheal Ward), novog radnika koji čezne za bjekstvom iz ovoga provincijskog gradića u kojem se svakodnevno suočava sa nevoljama.