Pregledali smo sedmični program za vas

Popularne domaće serije, holivudski blokbasteri i sjajni dokumentarci nalaze se na listi preporuka koje smo izdvojili iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar, Besa u 20.00 (pozicija kanala 300)

Uroš je porodični čovjek iz Beograda kome se čitav svijet ruši nakon saobraćajne nesreće u kojoj strada ćerka surovog kriminalca, a on postane ucijenjen krvnom osvetom. Jedini način da sačuva svoj i život svojih najbližih je da počne da uzima tuđe živote i ubija ljude koje ne zna… Da li je sunovrat njegove duše najmanje sto mu slijedi…?

Utorak, Cinemax 2, Stanje braka II u 17.10 (pozicija kanala 354)

“Stanje braka” povratak je nagrađivanog scenarističko-redateljskog dvojca Nicka Hornbyja i Stephena Frearsa dok nastavljaju pametno istraživati odnose i ljudsko iskustvo. U ovoj sezoni liberalna Ellen (Patricia Clarkson) izvlači svog tradicionalnog muža Scotta (Brendan Gleeson) iz njegove zone udobnosti u hipsterski kafić, gdje imaju deset minuta prije bračnog savjetovanja da popiju kavu, saberu misli i rasprave o svemu. Između prepirki takođe raspravljaju o izdajama iz prošlosti, kako se mijenjaju kao ljudi i kako bi budućnost njihove veze mogla izgledati u promjenjivom svijetu.

Srijeda, HBO, Barbie u 18.06 (pozicija kanala 350)

Radnja filma prati Barbie koja, zbog svoje nesavršenosti, biva protjerana iz Barbielanda. Na svom putovanju u stvarni svijet, ona se suočava s brojnim izazovima i preispituje svoje mjesto i svrhu. Film kombinuje elemente komedije, drame i fantastike, a istovremeno nudi i društvenu kritiku savremenih normi ljepote i rodnih uloga.

Četvrtak, DOX TV, Zabranjena istorija u 21.03 (pozicija kanala 405)

Zabranjena istorija osvjetljava najveće svjetske misterije kopajući dublje, putujući u širinu, gledajući izbliza, postavljajući teža pitanja i tražeći dokaze odlučnije nego ikada ranije. Idemo na mjesta širom planete i susrećemo se sa teorijama zavjera, zataškivanjima, čudnim događajima, neobjašnjivim zbivanjima i zagonetnim otkrićima, ukratko, čitavim nizom neobičnih dešavanja koja su uticala na naše shvatanje istorije.

Petak, HBO 2, Dina: Drugi dio u 19.01 (pozicija kanala 351)

Nastavlja se putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog sa Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu porodicu. Suočen sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.