Pregledali smo sedmični program za vas

Od odličnih serija do sjajnih proizvoda filmske industrije, bilo novih ili kultnih filmova, i ove nedjelje izdvojili smo za vas zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar, Mula u 17.50, (pozicija kanala 300)

Clint Eastwood glumi Earla Stonea, muškarca u 80-ima koji je u besparici, sam i suočen s stečajem svog biznisa kad mu se ponudi posao u kojem se od njega samo traži da vozi. To je dovoljno lako, međutim Earl ne zna da je upravo pristao da bude kurir droge za meksički kartel. Dobro mu ide – tako dobro, ustvari, da se njegov teret eksponencijalno povećava, da to privlači pažnju DEA. I dok njegovi problemi s novcem postaju prošlost, Earla počinju opterećivati stare greške i neizvjesno je hoće li imati vremena ispraviti ih prije nego što ga stignu predstavnici zakona ili kartela.

Utorak, DOX TV, Razotkrivanje prevaranata u 19.24 (pozicija kanala 405)

U ovom serijalu istraživački novinar Pol Konoli zaranja duboko u sve veći svijet prevara i podvala. Od email navlakuša do prevara putem ulaganja, od romantičnih podvala do imitatora, ovaj serijal istražuje najinovativnije i najraširenije prevare, sve vrijeme držeći gledaoce prikovane uz ekran, dok Pol na tajnom zadatku istražuje i sukobljava se s kriminalcima.

Srijeda, HBO, Dobra osoba u 20.01 (pozicija kanala 350)

Daniel (Morgan Freeman) susreće Allison (Florence Pugh), nekada uspješnu mladu ženu sa svijetlom budućnošću koja je učestvovala u nezamislivoj tragediji u kojoj je stradala njegova kći. Dok ožalošćeni Daniel nastavlja odgajati svoju unuku tinejdžerku, a Allison traži iskupljenje, otkrivaju da prijateljstvo, opraštanje i nada mogu nastati na neočekivanim mjestima.

Četvrtak, Superstar 2, Moć u 18.00 (pozicija kanala 301)

Kriminalistička drama smještena u dva različita svijeta, glamuroznu njujoršku klupsku scenu i brutalni svijet trgovine drogom. James St. Patrick, zvani Ghost, ima sve, prelijepu suprugu, prekrasan penthaus na Menhetnu i popularan novi njujorški noćni klub. Njegov klub, Truth, okupljalište je elite, slavnih faca grada koji nikada ne spava. No Truth zapravo krije ružnu stvarnost, on je paravan za Jamesovu unosnu mrežu prodaje droge te služi samo moćne i bogate.

Petak, Cinemax, Gdje život počinje u 20.00 (pozicija kanala 353)

Ultraortodoksna jevrejska porodica iz Aix-les-Bainsa svake godine nakratko boravi na farmi u Kalabriji kako bi obavila tradicionalni posao koji počinje da se doživljava kao sveta obaveza – berbu limuna. Ovdje Elio, vlasnik farme, upoznaje Esther, rabinovu kćerku, koja je umorna od ograničenja koja joj nameće njena religija. Kroz ovu vezu Esther će shvatiti važnost slobode i pronaći svoj put, a na isti način Elio će pronaći mir koji dugo vremena nije imao.