Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih TV sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Cinemax, Koliko ja znam u 22.05 (pozicija kanala 353)

Ovo je film o mužu koji gubi vjeru u svoj brak nakon jednog napada. Dénes i Nóra već nekoliko godina pokušavaju usvojiti dijete. Film počinje viješću da će za nekoliko sedmica dobiti bebu. Slave s prijateljima, ali se posvađaju i razdvoje na putu kući. Dan poslije, Nóra kaže Dénesu da ju je stranac silovao nakon što je izašla iz posljednjeg autobusa. Nedostatak dokaza, povreda ili svjedoka otežava policiji da išta preduzme. Zatim, kada se s pomoću Nórinog opisa pronađe navodni počinilac, srednjoškolski profesor, njegova je riječ protiv Nórine, a oba su svjedočanstva jednako vjerodostojna i potpuno oprečna.

Utorak, HBO, Želim da plešem sa nekim u 21.45 (pozicija kanala 350)

Film o Whitney Houston u središte priče stavlja muzičku ikonu Whitney Houston. Naomi Ackie glumi Whitney u muzičkom biografskom filmu koji se temelji na epskom životu i muzici kultne pjevačice. Film redateljke Kasi Lemmons i scenariste Anthonyja McCartena nominovanog za nagradu Oscar, publiku će povesti na emotivno i energično putovanje kroz karijeru i život Whitney Houston.

Srijeda, HBO 2, The Flash u 19.00 (pozicija kanala 351)

Svjetovi se sudaraju dok Barry Allen koristi svoje supermoći za putovanje kroz vrijeme kako bi promijenio događaje iz svoje prošlosti. Međutim, pokušaj da spasi porodicu nenamjerno ga okreće u budućnost, ostavljajući Barryja zarobljenog u okrutnoj sadašnjosti u koju se general Zod vratio s prijetnjom uništenja, a Barry nema drugih superheroja koji bi mu priskočili u pomoć.

 Četvrtak, DOX TV, Lennonov posljednji vikend u 21.55 (pozicija kanala 405)

Dokumentarni film donosi nam ono što je na kraju ostao Lenonov posljednji intervju, sve popraćeno bogatim arhivskim snimcima, fotografijama i razgovorima s ljudima koji su ga poznavali. Lennon je ovdje očigledno energičan i s jasnom željom da dalje stvara muziku, a njegova iskrenost i dirljive ispovijesti daju dodatnu snagu ovome filmu s obzirom da je bio 48 sati poslije brutalno upucan, od čega je i umro.

Petak, Star, Taxi u 21.00 (pozicija kanala 305)

Belle Williams (Queen Latifah) ljubiteljka je brzine. Jureći njujorškim ulicama u svom taksiju stekla je glas najbržeg njujorškog taksiste. Ipak, to je samo stanica na putu do njenog sna: Belle želi biti prvakinja auto-trka. Na dobrom je putu dok je ne angažuje pretjerano revnosni policajac Andy Washburn (Jimmy Fallon), čije su policijske sposobnosti u civilu jednake onima za volanom.