Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo za vas izdvojili zanimljive sadržaje iz m:tel IPTV ponude.

Utorak, HBO, Početak u 16.30 (pozicija kanala 350)

Priznati reditelj Christopher Nolan (The Dark Knight) režira međunarodnu glumačku postavu u filmu Početak, jedinstvenoj naučno-fantastičnoj akciji koja nas vodi na put oko svijeta u beskonačan svijet snova. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) vješt je lopov, najbolji u opasnom umijeću iznude: krade vrijedne tajne duboko iz podsvijesti u fazi sna kad je mozak najranjiviji. Cobbova rijetka vještina pomogla mu je da postane važan igrač u podmuklom svijetu industrijske špijunaže, ali postao je i međunarodni bjegunac izgubivši sve što je ikad volio. Sada Cobb ima šansu za iskupljenje: posljednji posao može mu vratiti život, ali samo ako uspije u nemogućem – vratiti se na početak.

Srijeda, DOX TV, Pravi detektiv: Sjeverno od granice 17.45 (pozicija kanala 405)

Pravi detektiv: Sjeverno od granice je uzbudljiva kriminalistička serija koja oživljava prave istrage kanadskih detektiva, spajajući lične intervjue sa dramatizovanim scenama. U svakoj epizodi razgovaramo s drugim detektivom koji prepričava prave slučajeve iz Kanade koji su mu zadali neviđene muke. Donoseći intimne intervjue sa detektivima, zajedno sa dramatizacijom, ova serija pruža osvježavajući i emotivan uvid u rad detektiva i objašnjava šta je sve potrebno da bi se rešio slučaj iz ugla jednog detektiva.

Četvrtak, 24 Kitchen, Hestonova gozba u 10.00 (pozicija kanala 505)

Heston Blumental, jedan od najboljih svjetskih kuhara, postao je gastronomski istraživač koji posjećuje kulinarske svjetove iz istorije i fikcije ne bi li saznao da budućnost hrane leži u gastronomiji i pričama iz prošlosti. Heston u svakoj epizodi pravi spektakularnu gozbu.

Petak, National Geographic, Izgubljeni svijet Maja u 17.00 (pozicija kanala 401)

Na sjeveru Guatemale leži skriveni grad, koji je progutala divlja, nezaustavljiva džungla. Mještani su otkrili neobična brda raspoređena u ogromne krugove. Arhaeolozi su shvatili da je to vjerski i kuturni centar civilizacije Maja.

Subota, Minimax, Barbie i Chelsea: Izgubljeni rođendan u 09.00 (pozicija kanala 204)

Pratite Čelzi i njenu porodicu u avanturi tokom krstarenja za Čelzin sedmi rođendan. Kada kruzer pređe Međunarodnu datumsku granicu, Čelzi pomisli da je izgubila rođendan i zato kreće u avanturu na divljem ostrvu kako bi ga spaslia.