Pregledali smo sedmični program za vas

Kao i svake sedmice, u ponudi m:tel IPTV-ja vas očekuje dosta zanimljivog sadržaja.

Ponedjeljak, HBO, Gran Turismo u 21.35 (pozicija kanala 350)

Prema istinitoj priči Janna Mardenborougha, film je ultimativno ispunjenje snova mladog igrača Gran Turisma koji je svojim igračkim vještinama osvojio niz Nissanovih takmičenja kako bi postao stvarni profesionalni vozač trkaćih automobila. Jann Mardenborough (Archie Madekwe) je tinejdžer koji po cijele dane igra Gran Turismo igre, uprkos prigovorima svojim roditelja. No, kad dođe prilika za takmičenje koje održava GT Academy, Jann će dobiti priliku da svoje gaming iskustvo iskoristi za osvajanje glavne nagrade – ulazak u vode profesionalnih trka!

Utorak, CineStar TV1, 21 most u 22.20 (pozicija kanala 305)

Radnja je smještena na Menhetn, nakon pljačke koja je krenula u pogrešnom smjeru i iza sebe ostavila osam mrtvih policajaca NYPD-a. Kada se potraga pojača, preduzimaju se ekstremne mjere kako bi se spriječilo da ubice pobjegnu s , budući da vlasti zatvaraju 21 most kako bi spriječile bilo kakav ulazak ili izlazak s ostrva. Kako se noć razvija, linije postaju nejasne o tome koga zapravo slijede, a neočekivana zavjera se polako otkriva.

Srijeda, HBO 2, Lutalice u 19.00 (pozicija kanala 351)

Arthur Bretnik psihički je nestabilan teoretičar zavjere i privatni detektiv s traumatičnom prošlošću. Nakon što je angažovan da istraži moguće zataškavanje ubistva u malom gradu , Arthur je uronjen u svijet laži i prevara jer brzo posumnja da bi ubistvo moglo biti dio istog “zataškavanja zavjere” koje je uzrokovalo smrt njegove kćeri.

Četvrtak, Prijemni ispit u 18.30 (pozicija kanala 353)

Rojin, mlada žena slomljenog srca koja pati od depresije nakon nestanka vjerenika priprema se za prijemni ispit na fakultetu. Ako ne uspije, otac će je prisiliti na brak. No ako uspije, mogla bi voditi emancipovaniji život i izbjeći sudbinu svoje starije sestre Shilan, koja je nesrećno udata za konzervativca koji od nje zahtijeva da bude domaćica. Vidjevši da se njena mlađa sestra bori da ostvari svoj san, Shilan joj očajnički želi pomoći da položi ispit na bilo koji način.

Petak, DOX TV, Nevini iza rešetaka u 18.30 (pozicija kanala 405)

U intimnom prikazu nepravde, ova serija otkriva prava iskustva ljudi koji su pogrešno osuđeni i to koliko uticaj presude ima i izvan rešetaka. Svaka epizoda istražuje zastrašujuću priču osobe koja je osuđena za zločin koji nije počinila, kao i borbu da dokaže nevinost pred sudom. Kroz svjedočanstva iz prve ruke i razgovore s ljudima koji su bili bliski tim slučajevima, zločin i suđenje se kritički preispituju kako bi se našle mane i laži u prvobitnim presudama, dokazujući tako nevinost. Ali čak ni oslobađajuće presude ne mogu zacijeliti sve rane, jer to utiče ne samo na izgubljene godine, već i na svaki drugi dio života.