Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Utorak, 24 Kitchen, Ljupke slastice s Juliet Sear u 13.00 (pozicija kanala 505)

Juliet Sear priprema zadivljujuće recepte za današnje prekrasno pečenje. Tu je divna višebojna torta, rižoto kolač sa sirom i divan tart od povrća. Kao dodatak, Helen Goh pokazuje Julieti kako da pripremi prugasti kolač s limunom i crnom ribizlom.

Srijeda, HBO, Ljubav nema godine u 11.55 (pozicija kanala 350)

Maggie, razvedena majka, upušta se u svijet spojeva uz pomoć Michaela, samohranog oca jednog od prijatelja njenog sina, dok njena kćerka tinejdžerka i majka takođe započinju svoje romanse.

Četvrtak, DOX TV, Mafija nikada ne ubija nedjeljom u 22.53 (pozicija kanala 405)

Na jugu Italije je rad mafije cvjetao duže od 150 godina. Pa ipak, u ovom tradicionalno religioznom području je tek 1970-ih crkva prepoznala njihovo postojanje i iznijela svoju osudu (ponekada vrlo bojažljivo) mafijaškog načina života. To je zaglušljivo i neshvatljivo ćutanje u doba ekstremnog nasilja, a od strane institucije koja bi trebalo da se zalaže za mir i razumijevanje.

Petak, Superstar TV, Prvi čovjek u 23.45 (pozicija kanala 006)

Prije 30 miliona godina, na planeti Zemlji se pojavila nova grupa stvorenja – velikih majmuna. Od njih je nastala jedna porodica izuzetnih vještina. Ova porodica je zauvijek da promijenila lice našeg svijeta. Kao gospodari krošnji, oni vladaju neograničenim šumama od Evrope do Azije. To je planeta majmuna. Ali došao je dan kada šuma više nije bila dovoljna da ih hrani. Malo po malo, oni su se spustili na zemlju, a ubrzo je došlo i do odmjeravanja moći i ratovanja. Čovjekovi rani preci krenuli su u osvajanje svijeta, u istraživanje nepoznatog, u prilagođavanje svakom okruženju. I jednog dana, u osvajanje vatre…

Subota, National Geographic, Kosturi iz pobune Inka u 14.00 (pozicija kanala 401)

Groblje krcato kosturima nudi mučne ključeve o kolapsu Inka. Kriminalistika, arheologija i istorija propituju šta znamo o završetku nekoć moćnog carstva. U prihvaćenu priču o Konkvisti puškama, čelikom i konjima upliću se iznenađujuća saznanja.