Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice izdvajamo za vas neke od zanimljivih TV sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar, Pevačica u 20.00, (pozicija kanala 300)

Nakon što je pobijedila na muzičkom takmičenju Superglas, mlada i uspješna muzička zvijezda Ivana Lazić dobila je sve o čemu je ikada sanjala u životu u velikom gradu – slavu, popularnost, brojne nastupe, putovanja i ljubav najpoznatijeg kompozitora i producenta u zemlji, Vlade Vidaka. Međutim, dok pokušava da zaboravi svoj prethodni život i sve što je ostavila iza sebe, počinju da joj se dešavaju misteriozne stvari koje će završiti njenim ubistvom.

Utorak, Cinemax, Nježni bar u 20.00 (pozicija kanala 353)

Godine 1972, 9-godišnji J. R. Maguire seli se u djedovu trošnu kuću u Long Islandu, N.Y. U potrazi za očinskom figurom, dolazi pod nekonvencionalno starateljstvo svog strica Charlieja, harizmatičnog, samoukog barmena koji ga upoznaje sa šačicom šarenih stalnih gostiju bara. Kako godine prolaze i J. R. izrasta u mladića, pokušava ostvariti svoj san da postane pisac.

Srijeda, HBO, Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet u 20.00 (pozicija kanala 350)

Miles Morales vraća se u sljedećem poglavlju sage o Spider-svijetu, „Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet“. Nakon ponovnog ujedinjenja s Gwen Stacy, Brooklynov prijateljski Spider-Man iz susjedstva biva katapultiran preko Multiverzuma, gdje susreće tim Ljudi-paukova zaduženih da štite njegovo postojanje. Ali kada se junaci sukobe oko toga kako se nositi s novom prijetnjom, Miles se nađe suprotstavljen drugim Spiderima i mora redefinisati šta znači biti junak kako bi mogao spasiti ljude koje najviše voli.

Četvrtak, DOX TV, Tragači za istinom u 20.10 (pozicija kanala 405)

Tokom istorije, neke civilizacije, događaji i predmeti su fascinirali i inspirisali nas da kopamo dublje, penjemo se više i idemo dalje u beskrajnoj potrazi za otkrivanjem istine. Vraćamo se na početak da bismo vidjeli kako se to mitovi prenose kroz vrijeme i opstaju kao najveće zagonetke koje znamo i danas. Ako smo nešto naučili, to je da će nakon svake misterije doći i tragači za istinom, ljudi koji ne prezaju od toga da otkriju istinu iza mitova i legendi.

Petak, HBO 2, Moj prvi dečko u 22.10 (pozicija kanala 351)

U ovom jedinstvenom hibridnom dokumentarcu Aldarondo stavlja tinejdžere u katarzične rekonstrukcije vlastitih sjećanja na 1990-e, ističući intuitivna sjećanja na mladalačko poniženje i želju – dok takođe traga za starim simpatijama i davno izgubljenim prijateljima. Oscilirajući između prošlosti i sadašnjosti s humorom i slomljenim srcem, „Moj prvi dečko“ ozbiljno razmatra način na koji vrijeme utiče na pamćenje, istražujući šta znači odrastati i pomiriti se s tinejdžerskom traumom.