Pregledali smo sedmični program za vas

Od odličnih serija do kultnih filmova, i ove nedjelje izdvojili smo za vas zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Cinemax, Lunana u 20.00 (pozicija kanala 353)

Ugyen je mladi učitelj u Butanu, koji izbjegava svoje dužnosti jer planira otići u Australiju kako bi postao pjevač. Kao kaznu dobija premještaj u najudaljeniju školu na svijetu, himalajsko selo Lunana. Nakon iscrpljujućeg putovanja, Ugyen stiže u Lunanu, gdje se nađe bez struje i grijanja, u školi bez prozora i ploče. Iako siromašni, seljani srdačno dočekuju svog novog učitelja, a on se suočava s teškim zadatkom podučavanja seoske djece bez ikakvih materijala.

Utorak, Superstar TV, Krojač Paname u 16.00, (pozicija kanala 300)

Bezobzirni i zavodljivi britanski špijun Andy Osnard (Pierce Brosnan) protjeran je u Panamu. Nadajući se kako će se domoći pravih informacija i tako doći u milost nadređenih, Andy upoznaje Harryja Pendela (Geoffrey Rush), bivšeg londonskog prevaranta koji se sada bavi krojenjem odijela panamskih bogataša i moćnika. Pendel je poznat po odijelima koje izrađuje, ali i informacijama sa kojima raspolaže. Iskorištavajući činjenicu da je Pendel u velikim dugovima, Andy Osnard započinje svoj plan ucjenjivanja, ujedno se pokušavajući dočepati Pendelove supruge Louise (Jamie Lee Curtis).

Srijeda, HBO, Rat sutrašnjice u 20.00 (pozicija kanala 350)

Grupa putnika kroz vrijeme stiže iz 2051. godine s hitnom porukom: čovječanstvo gubi globalni rat protiv smrtonosne vanzemaljske vrste. Vojnici i civili iz sadašnjosti moraju doći u budućnost i uključiti se u borbu. Dan Forester, odlučan u tome da spasi svijet za svoju kćerku, udružuje se s genijalnom naučnicom i svojim otuđenim ocem u očajničkom pokušaju da prekroje sudbinu planete.

Četvrtak, CineStar TV, Čekajući varvare u 20.15 (pozicija kanala 305)

Sudija (Mark Rylance), administrator izolovanog pograničnog naselja na granici neimenovanog carstva, očekuje ugodnu penziju do dolaska pukovnika Jolla (Johnny Depp), čiji je zadatak izvještavati o aktivnostima ‘varvara’ i o bezbjednosnoj situaciji na granici. Joll provodi niz nemilosrdnih ispitivanja i mučenja domorodaca pokušavajući opravdati planiranu operaciju potiskivanja domorodaca još više u brda. Postupanje pukovnika i njegovog isto tako okrutnog zamjenika prema “varvarima” i mučenje mlade žene s kojom je Sudija u vezi, dovode Magistrata do krize savjesti i pobune.

Petak, DOX TV, Kastrovi špijuni u 21.49 (pozicija kanala 405)

Ovo je uzbudljiva priča o elitnoj grupi kubanskih špijuna na tajnom zadatku u SAD tokom 1990-ih. Prateći regrutaciju, obuku i na kraju i hapšenje na tlu SAD, ovaj film će zaviriti u tajni svijet lažnih identiteta, ljubavnih afera i izdaje. Koristeći do sada neobjavljene snimke iz arhive Kubanskog filmskog instituta i lična svjedočenja ljudi umiješanih u samu priču, film “Kastrovi špijuni” pruža rijedak uvid u skriveni svijet špijuna, u kom je ulog život ili smrt.