Pregledali smo sedmični program za vas

Kao i svake sedmice, u ponudi m:tel IPTV-ja vas očekuje dosta zanimljivog sadržaja.

Ponedjeljak, Cinemax, Vraćena djevojka u 20.00 (pozicija kanala 353)

U ljeto 1975. u centralnoj Italiji 13-godišnja djevojčica s koferom u jednoj i torbom s cipelama u drugoj ruci pokuca na vrata farme. Tako počinje priča o tinejdžerki koja je preko noći izgubila sve: udoban dom, najbliže prijatelje, bezuslovnu ljubav svojih roditelja – odnosno ljude za koje je vjerovala da su joj roditelji. Za l'Arminutu (vraćenu djevojku) kako je zovu njeni vršnjaci, počinje nov i sasvim drugačiji život. Njen novi dom manji je i mračniji od doma njenih bogatijih usvojitelja, njena su braća posvuda, a na stolu je malo hrane za sve.

Utorak, HBO, Majka je nestala u 22.00 (pozicija kanala 350)

Storm Reid u ovom trileru glumi June, tinejdžerku čija je majka nestala bez traga. Da bi je pronašla, June mora upotrijebiti svu tehnologiju koja joj je na raspolaganju, ali otkriva mnogo više nego što je očekivala.

Srijeda, Superstar TV, 12 reči u 21.00 (pozicija kanala 300)

Premijerno na Superstar TV počinje nova sezona serije “12 reči”. U prvoj sezoni smo upoznali mladog advokata Miloša, koji je kroz rad u kancelariji čuvenog advokata uvučen je u igru krupnog kapitala, hakerskog podzemlja i crnih tokova novca. Kada se učini da su neki slučajevi zatvoreni, a on počinje da živi normalan život i stvara porodicu, sve se ponovo mijenja. Ucijenjen je da u svom stanu skriva odbjeglog kriminalca, pa otkriva neku novu istinu o sebi i svijetu u kome živi. Milošev sudar sa Tužilaštvom okreće ga advokatskoj sivoj zoni i poziciji protiv establišmenta; on više nije buntovnik bez razloga, nezreli klinac, već advokat na ivici zakona.

Četvrtak, DOX TV, 100 godina: Kineski komunistički vijek u 21.00 (pozicija kanala 405)

Dok Kineska komunistička partija proslavlja svoj 100. rođendan od jula 2021. ovaj specijal istražuje ključne karakteristike i ere koje su oblikovale njenu turbulentnu istoriju. Od revolucionarnih 1920-ih pa do Građanskog rata, Velikog skoka naprijed, Velike gladi, Kulturne revolucije i reformi Mao Cetunga i Denga Sjaopinga, otkrivamo kako su ovi veliki događaji oblikovali i današnju Kinu.

Petak, HBO 2, Samo nešto lijepo u 20.30 (pozicija kanala 351)

Karla ima 39 godina, radio voditeljka je i ponovno je slobodna. Čezne za djetetom, ali pronaći odgovarajućeg partnera jer joj sat otkucava i pod pritiskom nije tako lako. Stoga svoju želju da ima djecu odluči sama ostvariti vještačkom oplodnjom.