Pregledali smo sedmični program za vas

I ove sedmice smo pregledali sedmični program za vas i izabrali neke od zanimljivih sadržaja iz bogate m:tel IPTV ponude.

Utorak, Superstar TV, Bolničarka Betty u 15.55 (pozicija kanala 006)

Betty Sizemore (Renee Zellweger) ljupka je i dobroćudna konobarica opsjednuta gledanjem TV sapunice u kojoj glumi njen omiljeni glumac George McCard (Greg Kinnear) u ulozi dr. Davida Ravella. Udata je za prodavača polovnih automobila Della (Aaron Eckhart) koji se prema njoj odnosi bez imalo poštovanja. Kada jedne noći dvojica plaćenih ubica u potrazi za skrivenom drogom pred njezinim očima ubiju Della, krhka i osjećajna Betty doživi šok te razvije drugu ličnost. Uvjerena da je lik iz sapunice, davno izgubljena ljubav dr. Ravella, odlazi u Los Anđeles kako bi ga pronašla i ponovo bila sa njim…

Srijeda, 24 Kitchen, Najzanimljiviji restorani u 20.00 (pozicija kanala 505)

Vodeći britanski kuvari pokazuju voditelju Fredu Sirieixu svoje najdraže restorane u raznim evropskim gradovima gdje zajedno uživaju u njihovim najdražim jelima te pokušavaju saznati zbog čega su baš ti restorani posebni.

Četvrtak, HBO 2, Vozeći Madeleine u 16.30 (pozicija kanala 351)

Devedesetdvogodišnja Madeleine zove taksi da je odveze do doma penzionera gdje će živjeti. Charles, razočarani vozač nježnog srca, pristaje  da je vozi pored mjesta koja su uticala na njen život. Ulicama Pariza otkriva se njena neobična prošlost.

Petak, National Geographic, Ekstremna Kina u 10.00 (pozicija kanala 401)

Pustolov i fotograf National Geographica, Ben Horton, udružio se sa kineskim istraživačima na putovanju na tri daleke lokacije u potrazi za zajednicama koje cvjetaju u ekstremnoj okolini. Benu je zadatak da fotografiše dinamičnu vezu ljudi i prirode. U ovoj epizodi dvojica kineskih pustolova kreću u opasno istraživanje jednog od najvećih kineskih podvodnih sistema – Du’ana, kako bi otkrili njegove tajne.

Nedjelja, Minimax, Barbi u ružičastim cipelama u 09.00 (pozicija kanala 204)

U čarobnoj avanturi Zaigraj se Barbie ona sada igra ulogu Kristyne balerine koja je obuzeta svojim častoljubivim snovima. Kada Kristyn proba par divnih baletskih cipela, ona i njena najbolja prijateljica Hailey slučajno upadnu u fantastičan svijet baleta. Da bi Kristyn pobijedila zlu Snježnu kraljicu, mora da pleše u svojim omiljenim balet programima. Divno Barbijevo putovanje u svijet plesa pokazuje da se svaki san može ostvariti ako plešeš od srca.