Pregledali smo sedmični program za vas

Od odličnih serija do kultnih filmova, i ove nedjelje izdvojili smo za vas zanimljive sadržaje iz bogate m:tel IPTV ponude.

Ponedjeljak, Superstar 2, Mladi vukodlak u 21.00 (pozicija kanala 301)

Scott McCall bio je samo još jedan klinac u srednjoj školi sve dok ga nije ugrizao vukodlak. Ubrzo i sam postaje vukodlak – jači, brži, popularniji. Scott se zaljubljuje u novu djevojku u gradu, Allison, čiji je otac pokušao uloviti i ubiti Scotta. Scott sada mora pokušati uravnotežiti svoje moći sa običnim životom i shvatiti kako kontrolisati svoj bijes.

Utorak, DOX TV, Korleone u 23.50 (pozicija kanala 405)

U Korleoneu, na jugu Palerma, pratimo puteve Luća Liđa, Tota Rine i Bernarda Provencana, najmoćnijih, najokrutnijih i najbeskrupuloznijih kumova u istoriji Koza Nostre. Njihova vladavina kriminalnom organizacijom trajala je duže od 30 godina, i za posljedicu je imala razor kakav do tada nije viđen u Italiji ili u svijetu.

Srijeda, HBO, Veliki George Foreman u 16.50 (pozicija kanala 350)

Film se temelji na istinitoj priči o jednom od najvećih boksera svih vremena. Podstaknut siromašnim djetinjstvom, Foreman je usmjerio svoj bijes u to da postane osvajač zlatne olimpijske medalje i svjetski prvak u teškoj kategoriji, nakon čega je uslijedilo iskustvo blisko smrti koje ga je odvelo od ringa do propovjedaonice. Ali kad primijeti da se njegova zajednica muči duhovno i finansijski, Foreman se vraća u ring i ulazi u istoriju vraćajući svoju titulu, postavši najstariji i najneočekivaniji svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji.

Četvrtak, Superstar, 12 reči u 20.05, (pozicija kanala 300)

Mladi pravnik sa problematičnom prošlošću dobija posao u kancelariji poznatog beogradskog advokata. Postaje zastupnik odbrane u velikom procesu protiv mafijaškog bosa čija je imperija uzdrmana. Na putu svoje ambicije i napretka u advokatskoj karijeri uvučen je u igru krupnog kapitala, hakerskog podzemlja i crnih tokova novca. Suočen sa ličnom krizom i sa strukturama moći, moraće da bira između lojalnosti i pravde.

Subota, Cinemax, Priča o porodici Bloom u 20.00 (pozicija kanala 353)

Istinita priča o Sam Bloom (za Oscar nominovana Naomi Watts), mladoj majci čiji se svijet okreće naglavačke nakon gotovo kobne nesreće zbog koje više može hodati. Njen muž, (Andrew Lincoln), njena tri mala sina i majka (za Oscar nominovana Jacki Weaver), pokušavaju se prilagoditi novoj situaciji kada u njihov svijet uđe neobičan saveznik u obliku povrijeđene male svrake koju nazovu Penguin. Dolazak ptice dobrodošla je razbibriga za porodicu Bloom, koja će na kraju doživjeti duboku promjenu.