Pregledali smo sedmični program za vas

Ponovo vam preporučujemo neke od zanimljivih sadržaja koji će ove sedmice biti emitovani na kanalima m:tel IPTV-ja.

Utorak, Superstar 2, Helix u 20.00 (pozicija kanala 301)

Ovo je napeti triler o grupi naučnika iz Centra za kontrolu bolesti koji otputuju u istraživački objekat opremljen najmodernijom opremom smješten na Arktiku kako bi istraživali moguću epidemiju bolesti, ali se nađu uvučeni u borbu čiji ishod može dati ključ za spasenje čovječanstva ili njegovo uništenje.

Srijeda, HBO, Vodoinstalateri Bijele kuće u 20.45 (pozicija kanala 350)

Mini serija „Vodoinstalateri Bijele kuće““ pripovijeda o tome kako su Nixonovi politički saboteri i glavni umovi Watergatea, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) i G. Gordon Liddy (Justin Theroux), slučajno srušili predsjednički mandat koji su revno pokušavali zaštititi. Ova satirična drama počinje 1971. godine kada Bijela kuća angažuje Hunta i Liddyja, bivše CIA i FBI agente, da istraže curenje Pentagonovih dokumenata. Nakon neuspjeha, Hunt i Liddy dospijevaju u Odbor za ponovni izbor predsjednika, smišljajući nekoliko nevjerovatnih tajnih operacija, uključujući prisluškivanje kancelarije Demokratskog nacionalnog odbora u kompleksu Watergate. Dokazujući da istorija ponekad može biti čudnija od fikcije, „Vodoinstalateri Bijele kuće“ bacaju svjetlo na manje poznati niz događaja koji su doveli do jednog od najvećih američkih političkih zločina.

Četvrtak, 24 Kitchen, Pecimo s Franciscom Moreirom u 17.00 (pozicija kanala 505)

Bez obzira što je vrlo mlad, Francisco Moreira ima bogato iskustvo u slastičarstvu i čokoladarstvu, koje je stekao u svjetskim restoranima i međunarodnim akademijama. Ovo mu je prva televizijska emisija, a pokazaće kako pravi ukusne deserte od kvalitetnih sastojaka. Cjelovite žitarice imaju intenzivniji okus od prerađenih i zato ih Francisco voli dodati u deserte, što ćete vidjeti u ovoj epizodi.

Petak, National Geographic, Nemogući popravci: Željeznica Panamskog kanala u 20.00 (pozicija kanala 401)

U ovoj dinamičnoj dokumentarnoj seriji upoznajemo se sa najvećim svjetskim mašinama i najsloženijim operacijama. Domaćin Mark Davidson vodi nas do ljudi čija je zadaća voditi brigu o svakodnevnim opasnostima koje vrebaju na prugama, u vazduhu i na vodi. Ovog puta Mike Davidson odlazi iza kulisa Panamske željeznice.

Subota, Minimax, Lexi and Lottie u 20.15 (pozicija kanala 204)

Dvanaestogodišnje detektivke Lexi i Lottii imaju tu prednost da su identične sestre bliznakinje, što im posebno koristi prilikom otkrivanja zločina u svom rodnom gradu Epltonu i parku za životinje. Zna se da su dvije glave pametnije od jedne. Još kada se tome pridoda blizanačka telepatija, miš kućni ljubimac koji umije na nanjuši tragove i njihov pametni drugar, novinar Fred, dobija se dinamična družina za rješavanje zločina od koje strepe lokalni kriminalci. Otkrijte kako je moguće da ova djeca mogu da ih nadmudre.